Hoefnet

Nieuws

Geslaagde eerste editie Minimarathon Deurne

10-01-2011

Op en in de mooie locatie van het NHB in Deurne werd afgelopen weekend het kampioenschap van District Zuid Mennen verreden. Ondanks concurrentie van andere minimarathons wist een record aantal van 90 deelnemers de weg naar Deurne te vinden.

In twee dagen tijd werd in ruim tweehonderd starts op het scherpst van de snede gestreden om de eerste plaatsen. Bij de enkelspan paarden moesten gevestigde namen als Jan Moonen uit Loon op Zand en Piet Pepers uit Keldonk het in het basisparcours afleggen tegen jong talent, Eline Houterman, uit District Zuid. Ook de cracks uit West kwamen tijd te kort om zich voor de finale te plaatsen. In de finale wisten enkele rijders zich te revancheren met als terechte winnaar Frans Hellegers uit Straelen die ook in het basisparcours de snelste tijd liet noteren. Bij de tweespan paarden maakten er teveel rijders er een trainingsrondje van. Om met de woorden van een bekende coach te spreken. Dit kan anders, dit moet beter hoopt de organisatie en het publiek dat deze trend zich niet voortzet. Verrassende winnaar werd Carlo Vermeulen uit Griendsveen die na een felle strijd in de finale wist te winnen van Hans Hoens, Stan van Eijk en anderen. Vermeulen kwam voor het eerst weer aan start na zijn nare ongeluk in oktober waarbij hij een aantal vingers van zijn linkerhand verloor.

Bij de vierspan paarden wist Theo Timmerman uit Putten zich tenauwernood voor de finale te plaatsen. In de finale zette Theo de bakens recht en versloeg hij Ad Aarts uit Liessel met ruim 15 seconden. De enkelspan pony's werd gewonnen door Ielze Thielen uit Gilze, nipt voor Johan Coolen uit Lage Mierde. De tweespan pony's werd een overwinning voor Jan van de Haghen uit Heide en de vierspan pony's werd na een felle strijd gewonnen door Martien van Veen uit Den Bosch voor Peter de Koning uit Rijsbergen.
Op zaterdag werd de jeugdrubriek verreden. Winnaar werd Anniek Schuiling voor Jordy van der Wijst en de pas achtjarige Jorrith Maas.