Politie Gelderland-Midden

Vernielingen in Driel opgelost

Publicatiedatum: 10-1-2011 14:33:35

DRIEL - Drie jongeren zullen zich binnenkort voor de rechtbank moeten verantwoorden over vernielingen die ze afgelopen november en december in Driel zouden hebben aangericht. Nadat er bij de politie aangifte was gedaan werd een onderzoek ingesteld. Daarbij konden de verdachten worden opgespoord en verhoord.

Een 18-jarige Drielenaar zal zich moeten verantwoorden voor vernielingen aan twee auto's op de Baltussenweg in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 november. Hij werd begin december aangehouden onder meer aan de hand van getuigenverklaringen. Twee anderen, plaatsgenoten van 17 en 18, die erbij zouden zijn geweest werden ook aan de tand gevoeld maar hun betrokkenheid kon niet worden aangetoond.

Geen Halt
Woensdagavond 1 december zag een getuige dat er op het Polenplein een rolluik werd vernield van een plasticinzamelautomaat. Mede aan de hand van getuigenverklaringen kwam een 16-jarige jongen uit Driel als verdachte in beeld. Hij werd later aan het politiebureau ontboden en bekende de vernieling. Een alternatieve straf zit er niet in voor de Drielenaar vanwege een schadepost van 2000 euro.

Balorigheid
Bij een supermarkt aan het Polenplein werd in de ochtenduren van zaterdag 18 december ontdekt dat er een ruit aan diggelen lag. Onderzoek aan de hand van sporen en getuigen leverde later een 16-jarige Arnhemmer op als verdachte. De jongen vertelde in de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 december na een bezoek aan een feestje uit balorigheid met een kerstboom te hebben gegooid die tegen de winkelruit aankwam. De schade, ruim 600 euro, zou worden vergoed.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---