Gemeente Stede Broec

Prijsuitreiking Alcohol Nee Contract-actie

10-01-2011 Op 8 januari hebben burgemeester Goldschmeding en wethouder Groot de prijswinnaars bekend gemaakt van de actie Alcohol Nee Contract. De actie houdt in dat jongeren beloven tot hun 16e geen alcohol te drinken.
Stede Broecse jongeren zijn 8 januari getrakteerd op een feestelijke bijeenkomst in jongerencentrum Inventas (de nieuwe naam voor R17). Dit is de beloning voor de actie Alcohol Nee-contract, waarin jongeren beloven niet voor hun 16e jaar alcohol te gebruiken. De burgemeester heeft alle kinderen die vanaf september naar het voorgezet onderwijs zijn gegaan, verzocht dit contract te tekenen en terug te sturen naar de gemeente. Tien inzenders konden hiermee een entertainmentbon van EUR 25,00 winnen. Ook ex-brugklassers die vorig schooljaar het contract hebben ondertekend waren uitgenodigd.
Burgemeester Goldschmeding en wethouder Lydia Groot gingen samen met dj C-baz met de jongeren in gesprek over het alcoholgebruik. Aan het eind van de bijeenkomst maakten de burgemeester en de wethouder de tien prijswinnaars bekend. Op de foto staan de drie prijswinnaars die aanwezig waren: v.l.n.r. wethouder Groot, Brian Snijders, Lars van Calcar, Rob Sijs, burgemeester Goldschmeding. De andere prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht.
Prijswinnaars Alochol Nee Contract

Prijswinnaars actie Alcohol Nee Contract

Lars van Calcar
Brian Snijders
Rob Sijs
Martijn Baas
Rico Windt
Maaike Koomen
Ruben de Kroon
Sander Beekman
Wisse Dudink
Isabelle Eppink

Cadeautje voor alle inzenders!

Bovendien ontvangen alle overige inzenders van een getekend contract ook een leuke verrassing: een TimeMan, dit is een beweegbaar, rubberen alarmklokje met memoclip. De jongeren die 8 januari niet aanwezig waren, kunnen hun prijs ophalen op het gemeentehuis. 2011 Alcohol Nee Actie deelnemers

Actie Alcohol Nee project Westfrisland

De burgemeesters van verschillende gemeenten in Westfriesland, waaronder Enkhuizen, Opmeer, Drechterland, Hoorn, Koggenland en Medemblik sturen jaarlijks alle kinderen die vanaf september naar het voortgezet onderwijs gaan een brief. Bij de brief zit een Alcohol Nee Contract. Het contract kan getekend worden door zowel het kind als de ouders. Doel van het contract is dat brugklassers en hun ouders praten over het in aanraking komen met alcoholgebruik op de middelbare school en in hun vriendenkring.

De Westfriese gemeenten zijn in 2007 gestart met het project Westfrisland. Samen met de minster van Volksgezondheid hebben zij een convenant gesloten om het alcoholgebruik onder jongeren terug te dringen. Westfriese jongeren staan in de top 3 van Europa als het gaat om het drinken van alcohol. de gevolgen van te jonge en te veel drinken zijn erg. De hersenen ontwikkelen zich minder goed en kunnen zelfs onherstelbaar beschadigen. Hersen groeien door tot het 23e jaar, dus ook als kinderen 16 zijn moeten ze zich bewust zijn van de gevolgen van (te veel) alcohol gebruiken.

Ben je onder de 16?

En wil je ook een afspraak maken met je ouders over alcohol drinken? Je kunt het contract downloaden op de website van Westfrisland, www.westfrisland.nl
10-01-2011