Politie Hollands Midden

Leiden - Verdachten van mishandelingen aangehouden

Leiden, 10-01-2011 o De politie heeft zondag 9 januari drie Leidenaren van 19 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van openlijk geweld. Een van de verdachten werd rond 03.45 uur al aangehouden op de Oude Vest.

De twee anderen werden in de loop van de dag aangehouden in het bureau waar ze al waren aangehouden voor een andere mishandeling in het centrum. Twee broers uit Oegstgeest van 18 en 22 jaar hebben inmiddels aangifte gedaan.

Even na 03.30 uur kreeg een groep vrienden woorden met twee jongens in een eetgelegenheid op de Haarlemmerstraat. De groep vrienden verliet de zaak toen één van de jongens zich agressief opstelde. De groep liep naar hun fietsen, echter daar begon de jongen te trekken aan de rijwielen en te duwen tegen een 19-jarige Leidenaar en een 18-jarige jongen uit Hoogmade. De groep vrienden probeerde weg te lopen maar werden op de Donkersteeg mishandeld door een groep jongens. De Leidenaar raakte bewusteloos toen hij werd geslagen. Agenten die na de melding ter plaatse kwamen kregen van een omstander signalementen van twee verdachten. Een van de verdachten werd kort daarna aangehouden. De Leidenaar werd overgebracht naar het LUMC. Hij liep vermoedelijk een hersenschudding op.