Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegevergadering van 4 januari 2011

Verruiming openingstijden milieustraat
Het college heeft besloten de openingstijden van de milieustraat op zaterdag te verlengen met twee uur. De nieuwe tijden worden:
* woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur en
* zaterdag van 09.00 uur tot 16.00 uur.

Ze gaan in op 1 maart 2011 en gelden voorlopig tot 31 december 2012. Daarna wordt bekeken of de verruiming in een behoefte voorziet.

Wethouder De Blécourt:
âIn het collegeprogramma is opgenomen dat onderzocht zou worden of de openingstijden van de milieustraat toereikend zijn. Afgelopen najaar hebben we een enquête gehouden. Daaruit kwam naar voren dat veel bezoekers van de milieustraat tevreden zijn over de openingstijden op woensdag maar graag zien dat de milieustraat op zaterdag langer geopend blijft.
We hebben besloten aan deze wens tegemoet te komen. We verwachten hiermee ook een oplossing te bieden voor de lange wachttijden waarover verschillende inwoners een opmerking maakten.
Omdat er een aantal organisatorische zaken geregeld moet worden, hebben we besloten de nieuwe openingstijden vanaf 1 maart 2011 te laten ingaanâ.

Strooiroutes bij naderend zouttekort
Het college heeft de strooiroutes vastgesteld die worden ingesteld bij naderend zouttekort. De opzichter van de buitendienst krijgt de bevoegdheid om - in overleg met wethouder Hesselmans - te bepalen wanneer het noodzakelijk is de bijgestelde strooiroutes te hanteren.

Wethouder Hesselmans:
âWe hebben een aantal voorzorgsmaatregelen genomen. Er ligt op dit moment bijvoorbeeld een extra voorraad van 100 ton strooizout klaar voor ons. Desondanks kan de situatie ontstaan dat we door onze voorraad heen raken. Door in zoân situatie de strooiroutes bij te stellen, kunnen we de belangrijkste wegen, busroutes en fietspaden blijven strooien. Op wegen en fietspaden waar we niet meer strooien, zullen we nog wel zo veel mogelijk sneeuw wegschuiven.
Zodra we de strooiroutes bijstellen, plaatsen we waarschuwingsborden bij de komgrenzen om de weggebruikers te attenderen. Daarnaast vermelden we dit direct op de gemeentelijke website.'

Herziening bestemmingsplan voor De Nieuwe Erf, Diessen Het college stelt de raad voor om het bestemmingsplan âBuitengebied, herziening Westerwijk 6 en 8â vast te stellen.
Enige tijd geleden fuseerde groepsaccommodatie De Nieuwe Erf - gevestigd op Westerwijk 6 - met de varkenshouderij op Westerwijk 8. Doel van deze fusie is de varkenshouderij te beëindigen en de groepsaccommodatie uit te breiden. De herziening van het bestemmingsplan maakt het mogelijk dit te realiseren. Afgelopen november heeft de commissie Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting (ROV) het voorstel besproken. De commissie heeft geen advies uitgebracht; er waren nog veel vragen over het voorstel. Het college heeft zijn voorstel uitgebreid met aanvullende informatie en legt het - voordat het aan de raad wordt voorgelegd - opnieuw voor advies voor aan de commissie ROV.

Wethouder Dierckx:
âWe vinden het belangrijk dat de gemeenteraad een zorgvuldige afweging kan maken van alle belangen. We hebben daarom het raadsvoorstel uitgebreid met aanvullende informatie over zaken zoals de omvang van het bedrijf en de horecamogelijkheden. Daarnaast nodigen we de eigenaar van De Nieuwe Erf en een aantal omwonenden uit om hun mening te geven.â

Â