Gemeente Mook & Middelaar


Hoogwater houdt aan

Â

Waterschap Peel en Maasvallei houdt rekening met een lange periode van hoogwater. Op basis van weersverwachting en prognoses van Rijkswaterstaat wordt verwacht dat het hoogwater tot medio volgende week duurt.

Alle benodigde maatregelen in Noord-Limburg zijn momenteel uitgevoerd. In totaal hebben medewerkers van het waterschap zo'n 1,4 kilometer aan demontabele kadewanden opgebouwd en zijn er 60 pompen geplaatst waarvan er inmiddels 30 operationeel zijn.

Meldingen

Op sommige plaatsen kan het voorkomen dat er een kleine hoeveelheid water uit een kade lekt. Dit is normaal en geen reden tot ongerustheid. Kwelwater en lekkages aan dijken kunt u melden bij het waterschap: 077-3891111. Iedere melding wordt door het waterschap onderzocht en beoordeeld of er maatregelen nodig zijn. Geef bij de melding het nummer door van het dichtstbijzijnde dijkpaaltje of plaatje op de dijk. Zodoende kan het waterschap de locatie van de melding nauwkeurig bepalen.Â

Informatie

Voor inwoners van Midden- en Noord-Limburg heeft de veiligheidsregio Limburg-Noord een informatienummer ingesteld: 0475-359898.

Rijkswaterstaat publiceert de actuele standen van de Maas via NOS teletekstpagina 724.

Voor meer informatie over de actuele waterstanden van de Maas, kunt u terecht op www.actuelewaterdata.nl.