Politie Groningen

Inzet YouTube bij onderzoek dode man in Wildervank

Wildervank, 10-01-2011 o De politie heeft een filmpje op YouTube gezet met daarin een aantal vragen. De vragen hebben betrekking op het onderzoek naar de dood van de 41-jarige Derk Kiers. Op maandag 3 januari, omstreeks 22 uur, wordt Derk dood aangetroffen in zijn woning in de Sportterreinstraat in Wildervank. De politie werkt met zon 20 rechercheurs aan deze zaak. Omdat er nog onduidelijkheden zijn, roept de politie de hulp van het publiek in.

YouTube

In het filmpje is unitchef Albert van den Berg (Veendam) aan het woord. Hij doet een beroep op de inwoners van Wildervank, bekenden van het slachtoffer en alle anderen die mogelijk informatie hebben wat bij het onderzoek kan helpen. De politie is vooral op zoek naar mensen die tussen oudejaarsnacht en 3 januari 22 uur nog contact hebben gehad met Derk. Dat kan lijfelijk geweest zijn of telefonisch of via internet. Ook mensen die de laatste drie weken van december nog contact hebben gehad met Derk, wil de politie graag spreken. Het filmpje is te bekijken opwww.youtube.com/politiegrn.

Onderzoek

Een Team Grootschalig Opsporen (TGO) onderzoekt het overlijden van de Wildervankster. Er is sporenonderzoek in en om de woning gedaan. Er is een buurtonderzoek gehouden en zaterdagavond vond een
passantenonderzoek plaats. Tijdens het passantenonderzoek zijn ruim 80 voorbijgangers aangesproken. Dit heeft niet direct concrete informatie opgeleverd, maar wel aanknopingspunten die de moeite waard zijn om na te trekken. Het TGO werkt met circa twintig rechercheurs aan de zaak.

Sectie

Uit de sectie is vast komen te staan dat de man door een misdrijf om het leven is gebracht. Vanuit onderzoeksbelang worden geen nadere mededelingen gedaan over de uitkomsten van de sectie en/of de precieze doodsoorzaak.

Tips

Heeft u iets gezien of gehoord wat verband houdt met het overlijden van deze 41-jarige man? Heeft u op andere wijze informatie die ons kan helpen bij ons onderzoek? Neemt u dan contact op met Regiopolitie Groningen. Dat kan op verschillende manieren:


- via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief)


- via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 (gratis)


- via e-mailtgotips@groningen.politie.nl


- via een Direct Message in Twitter @voorlichter
(www.twitter.com/voorlichter)

Klik hier voor eerdere berichtgeving.