Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 10 januari

Alkmaar, 10-01-2011 o 14.00 uur

Woninginbraak

Den Helder, zondag 9 januari

Op zondag werd tussen 17.00 en 20.00 uur ingebroken in een woning aan de Heer Willem van Egmondstraat in Den Helder. De dader kwam binnen via het raampje boven de achterdeur. Dit werd geforceerd, waarna door het bovenlicht een raam naast de achterdeur kon worden geopend. Uit de woning werd een flatscreen televisie ontvreemd.

Woninginbraak (2)

Noord-Scharwoude, zondag 9 januari

Op zondag werd tussen 16.45 en 20.10 uur ingebroken in een woning aan de Oosterstraat in Noord-Scharwoude. De daders kwamen binnen door aan de achterzijde van het pand een raam van de achterdeur in te slaan. Uit de woning werden in ieder geval twee laptops en een GSM ontvreemd.

Twee verdachten aangehouden voor woninginbraak

Grootebroek, maandag 10 januari

Op maandagmorgen hield de politie twee mannen aan op verdenking van inbraak in een woning aan de Kloosterpoort in Grootebroek. Het ging om een 22-jarige man uit Enkhuizen en een 20-jarige Amsterdammer.

Op maandagmorgen omstreeks 00.15 uur kreeg de politie een melding van een getuige, dat er zou worden ingebroken in een woning aan de Kloosterpoort. Ter plaatse trof de politie braakschade aan aan de achterdeur van de woning. Op basis van informatie die de getuige kon geven werden ter plaatse twee mannen aanhouden. In de bosschages vond de politie een breekijzer waarmee de mannen vermoedelijk hadden geprobeerd de deur te openen. De auto van de mannen werd in beslaggenomen.

Verdachte van mishandeling aangehouden

Heerhugowaard, zondag 9 januari

Op zondagmiddag hield de politie een 31-jarige man uit Alkmaar aan wegens mishandeling van een 28-jarige Heerhugowaarder en zijn 25-jarige uit Obdam afkomstige vriendin.

Het slachtoffer liep met zijn vriendin op de Bergmolen toen de 31-jarige ex-vriend in een auto aan kwam rijden. De verdachte stapte uit zijn auto en sloeg met een ijzeren staaf in de richting van het slachtoffer. Deze kon een kaap klappen met een arm afweren. De vriendin had minder geluk. Zij kreeg een klap tegen haar hoofd. Toen de Heerhugowaarder de politie belde, ging de verdachte er vandoor.

De politie trof de man in zijn auto in Alkmaar aan. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. De ijzeren pijp werd in de auto aangetroffen.

Kettingbotsing

Castricum, zondag 9 januari

Op zondagmiddag omstreeks 13.45 uur vond er een aanrijding plaats op de Provincialeweg in Castricum. Een 49-jarige vrouw uit Assendelft zag te laat dat het verkeer voor haar tot stilstand was gekomen voor een stoplicht. In totaal raakten vier voertuigen bij de kettingbotsing betrokken, doordat van achteren aangereden auto op een voorganger botsten.

Naast de vrouw uit Assendelft werden nog drie betrokkenen voor onderzoek overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar met nek- en rugletsel.

Snelheidscontrole

Obdam, zondag 9 januari

Op zondagmiddag omstreeks 16.40 uur vorderde de politie het rijbewijs in van een 39-jarige man uit Midwoud. De man reed in een personenauto over de Braken in Obdam en werd geklokt met een snelheid van 138 km per uur. Omdat dit meer dan 50 km te hard is, kreeg hij een proces-verbaal en moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Aanrijding met drank

Hippolytushoef, zondag 9 januari

Op zondagavond omstreeks 18.40 uur controleerde de politie een 46-jarige vrouw uit Hippolytushoef in een personenauto. De vrouw was kort daarvoor betrokken geweest bij een aanrijding op het Kerkplein in haar woonplaats, waar zij een geparkeerd staande auto aanreed. Zij bleek alcohol te hebben gebruikt. Bij een ademanalyse bleek de vrouw maar liefst 950 ug/l alcohol in haar adem te hebben. Dat is ruim vier maal het voor haar geldende maximum van 220 ug/l. De vrouw kreeg een proces-verbaal en moest haar rijbewijs inleveren.

Diefstal pinpas

Den Helder, maandag 10 januari

Op maandagmiddag kreeg een 94-jarige vrouw in een verzorgingshuis aan de Binnenhaven in Den Helder een jongeman aan de deur. Wat hij precies kwam doen werd niet duidelijk, maar de vrouw liet hem wel binnen. Nadat de man even later weer vertrokken was, bleek de pinpas van de vrouw te zijn gestolen.

De dief was een blanke jongeman van rond 20 jaar oud. Hij had een stevig postuur en kort donker haar. Hij droeg een zwarte jas.

De politie verzoekt eventuele getuigen en slachtoffers zich te melden. De politie in Den Helder is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Verkeerscontrole

Heerhugowaard, maandag 10 januari

Op maandag werd tussen 10.30 en 15.00 uur gecontroleerd in de omgeving Heerhugowaard-Alkmaar met een onopvallende politiemotor. In totaal kregen negen bestuurders een bekeuring wegens het niet dragen van een veiligheidsgordel of het niet handsfree bellen.

Aanrijding met letsel

Bergen, maandag 10 januari

Op maandagmorgen omstreeks 09.00 uur raakte een 20-jarige vrouw uit Alkmaar gewond bij een frontale aanrijding op de Kogendijk in bergen. De vrouw reed in een personenauto over de Kogendijk. Door de gladheid raakte zij in een bocht de macht over het stuur kwijt. Zij kwam op de verkeerde weghelft terecht en botste hier op een tegenligger, een vrachtauto, bestuurd door een 48-jarige man uit Zuidschermer. De vrouw raakte gewond aan haar rug en werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

Dwars door de muur

Haringhuizen, maandag 10 januari

Op maandagmorgen omstreeks 07.20 uur reed een auto de woonkamer van een boerderij binnen. Bij de aanrijding raakte niemand gewond.

Kort daarvoor reed een 18-jarige vrouw uit Opmeer in een personenauto over de Provincialeweg in Haringhuizen. Door de gladheid verloor de vrouw de macht over het stuur. Zij raakte in de berm, ramde hier een hek en kwam tegen een boerderij tot stilstand. De bestuurster werd voor onderzoek door een ambulance overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. Door de botsing ontstond grote schade aan de auto en de boerderij.

Aanhouding na bedreiging

Den Helder, maandag 10 januari

Op maandagmiddag hield de politie een 22-jarige man uit Den Helder aan op verdenking van bedreiging van een 28-jarige plaatsgenoot met een vuurwapen.

Omstreeks 10.00 uur was het slachtoffer bij zijn flat aan de Markstraat in Den Helder toen hij een harde knal hoorde. Volgens een buurman was de knal afkomstig van vuurwerk dat door een buurtbewoner zou zijn afgestoken. Het slachtoffer verliet de flat en klopte op het raam bij de woning van de vermeende vuurwerkgooier. Deze kwam naar buiten. Toen het slachtoffer aangaf dat hij moest stoppen met het afsteken van vuurwerk, ging de verdachte naar binnen om even later met een vuurwapen terug te komen. Hiermee schoot hij op het slachtoffer, die hard wegrende. Bij het incident zijn geen gewonden gevallen.

De politie kon in de loop van de middag de verdachte aanhouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Onderzoek zal uit moeten wijzen of er sprake is geweest van een vuurwapen. Het eerste onderzoek heeft nog geen vuurwapen opgeleverd.