Gemeente Maasgouw


Situatie hoog water onder controle

De situatie met betrekking tot hoog water in Noord- en Midden-Limburg is beheersbaar en onder controle. In de gemeente Maasgouw is de hoogste piek vandaag in Beegden geweest. De situatie hier is stabiel. In de overige kernen is sprake van een langzame daling. Een aantal wegen zijn afgesloten ivm hoogwater.

De coördinatie in Limburg-Noord (waaronder gemeente Maasgouw valt) is in handen van een regionaal operationeel team. Vanochtend heeft onder leiding van coördinerend burgemeester H. Bruls ook het regionaal beleidsteam de situatie besproken.

De verwachting van de hoge waterstand is dat deze circa 7 tot 10 dagen blijft aanhouden en dus voor overlast blijft zorgen. De waterstand blijft ongeveer 20 centimeter onder het peil van 2003. Tevens ontstaat er op veel plaatsen kwelwater, dat is een normaal verschijnsel bij hoge waterstand. Kwelwater is vaak noodzakelijk als tegendruk voor de stabiliteit van de dijken.

Hinder
Daar waar hulpverleners tijdens hun werkzaamheden rondom de hoge waterstand worden gehinderd door kijklustigen, zal de politie bekeurend optreden. Dat geldt natuurlijk ook voor situaties waarbij gevaar ontstaat voor omwonenden of anderen. De politie zal ook streng optreden tegen het stelen van bevestigingspennen van de geplaatste waterschotten.

Meer informatie
Er is een regionaal informatienummer waar u terecht kunt voor meer informatie: 0475 359 898.
Kijkt u voor actuele informatie op de website van de gemeente Maasgouw en let op de (regionale) nieuwsberichten.

Ook kunt u de laatste nieuwsberichten volgen via Twitter, www.twitter.com/gem_maasgouw
Voor meer informatie over de actuele waterstanden van de Maas, kunt u terecht op www.actuelewaterdata.nl.

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00