TrustAlert octrooi verleend

10/01/2011 16:44

TrustAlert

Soesterberg, 10 januari 2011 -- Het Nederlandse bedrijf TrustAlert heeft in de eerste week van 2011 haar octrooi verleend gekregen in Europa. De kern van het octrooi betreft het veilig uitgeven van kort levende certificaten over een (on)veilig netwerk.

Deze certificaten kunnen naar een gebruiker of naar een machine worden verstuurd. Hierdoor is sterke encryptie van de netwerk verbindingen en het signeren van documenten mogelijk. TrustAlert maakt gebruik van een defacto industrie standaard waardoor implementatie uiterst soepel verloopt.

Deze unieke techniek wordt al enige jaren succesvol toegepast in de producten van TrustAlert.

Voor bedrijven wordt het hierdoor mogelijk om op een eenvoudig te beheren manier hun bestaande bedrijfsnetwerk toch zeer veilig te ontsluiten, met hoge mate van gebruiksvriendelijkheid.

Door de hoge mate van automatisering hoeven gegenereerde digitale certificaten slechts zeer kort geldig te zijn, waardoor beheerders enorm veel werk uit handen wordt genomen en bedrijven substantieel geld kunnen besparen.

Met dit octrooi verwacht TrustAlert haar positie in de Identity & Access Management markt flink te kunnen verstevigen.

Over TrustAlert:

TrustAlert is een Nederlands R? bedrijf, welke zich richt op de ontwikkeling van X.509 digitale certificaat technologie en hardware herkenning.

Haar producten onderscheiden zich door de hoge mate van gebruiker- en beheersgemak, als ook hoge mate van schaalbaarheid.





http://www.trustalert.com