Politie Brabant Zuid-Oost

Overval juwelier op TV Bureau Brabant

Eindhoven Centrum, 10-01-2011 o Op 7 januari 2011 rond 17.19 uur is door drie mannen een overval gepleegd op een juwelier aan de Demer in Eindhoven. Bij deze overval is gebruik gemaakt van een vuurwapen én traangas of mogelijk pepperspray. Meteen na de overval is een van de drie daders aangehouden. De andere twee zijn nog steeds spoorloos. Zij zijn gevlucht over de Vrijstraat in de richting van de Keizersgracht. Bij de verkeerslichten aan de Keizersgracht zijn ze rechtsaf gelopen en vanaf daar óf de Willemstraat óf de Emmasingel ingelopen. Een van deze twee daders was gekleed in een lange beige jas, met lichte broek en lichte pet. De andere dader was gekleed in een beige colbert en een lichte broek met hoed.

De politie is dringend op zoek naar getuigen die deze twee daders in een auto hebben zien stappen. Ook wil zij weten welke auto dit geweest is of waar die gestaan heeft. Wie kan meer vertellen over de vluchtweg van de twee daders, vanaf de Vrijstraat. Mogelijk is ook opgevallen dat de daders, de kleding die zij tijdens de overval gedragen hebben, onderweg uitgetrokken en weggegooid hebben.

De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 10 januari 2011 om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 11 januari 2011 om 17.00 uur.