Gemeente Stadskanaal

Het Bureau Bedrijfsleven van de gemeente Stadskanaal vraagt bij het Ministerie van Economische Zaken een Bewijs van Goede Dienst aan. Dit bewijs is een resultaat van een uit te voeren nulmeting en het opstellen van een plan waarmee de gemeente Stadskanaal de dienstverlening aan ondernemers verder wil verbeteren.

Het Ministerie van EZ heeft een objectief en praktisch instrument ontwikkeld, waarmee deze meting kan worden uitgevoerd. De basis vormt de top tien van meest aangevraagde gemeentelijke producten door bedrijven, zoals bijvoorbeeld een omgevingsvergunning voor bouwen of milieu, of een drank- en horecawetvergunning.

Aan de hand van tien normen zal getoetst worden hoe de dienstverlening aan bedrijven in de gemeente er voor staat, door middel van concrete dossiers van ondernemers en enquêtes. De gemeente Stadskanaal is van plan de verbeteracties, die hieruit voortvloeien, in goed overleg met de ondernemers uit te voeren om zo de ingezette professionaliseringslag te vervolgen.

Dankzij de invoering van het accountmanagement en de vaststelling van het economisch beleidsplan samen met ondernemers zet de gemeente de verbetering van dienstverlening al meer kracht bij. Naast de verbetering van dienstverlening aan ondernemers, staat ook de vermindering van regeldruk centraal bij het Bureau Bedrijfsleven.
* 10 januari 2011