Gemeente Halderberge


Ontwerpbeleidsregels verbranden snoeihout

In het Milieubeleidsplan en het Luchtkwaliteitsplan heeft de gemeente Halderberge de ambitie vastgelegd om een strenger stookbeleid vast te stellen, uit te voeren en te handhaven. Deze ambitie is uitgewerkt in de `Ontwerpbeleidsregels verbranden snoeihout'. Hierin stelt de gemeente voor om per 1 mei 2011 in Halderberge het verbranden van snoeihout in de buitenlucht in de meeste gevallen te verbieden. Als alternatief biedt de gemeente, samen met SAVER, tuinders en kwekers de mogelijkheid om schoon snoeihout kosteloos aan te bieden op de locatie van SAVER, Stepvelden 8 in Roosendaal.

Alleen in speciale gevallen kan nog een ontheffing worden verleend voor het verbranden van snoeihout met een besmettelijke boomziekte of kankersporen afkomstig van boomkwekers en fruittelers. Ook kan de gemeente ontheffing verlenen voor vreugdevuren, zoals kampvuren van de scouting en paasvuren, in de maanden maart/april en oktober/november. Het college is van mening dat met het strengere beleid de milieuschade en overlast wordt verminderd. Tevens sluit de gemeente hierbij aan bij buurgemeenten en provinciaal en landelijk beleid. Ook wordt hiermee het aanbod van materiaal voor composteren/biomassa vergroot.

Inspraak ontwerpbeleidsregels verbranden snoeihout buiten inrichtingen

De ontwerpbeleidsregels liggen voor iedereen ter inzage vanaf donderdag 13 januari 2010, gedurende zes weken. U kunt deze regels bekijken in het gemeentehuis op maandag tot en met donderdag van 9.00-15.00 uur, op vrijdag van 9.00-12.00 uur. Op maandagavond van 17.30-19.00 uur is servicebalie Ruimtelijke en Economische Zaken ook open, het adres is Parklaan 15 in Oudenbosch. De 'Ontwerpbeleidsregels verbranden snoeihout' buiten inrichtingen gemeente Halderberge' kunnen ook gedurende deze periode worden geraadpleegd via de website www.halderberge.nl.