Gemeente Lansingerland

Servicepunt voortaan op zaterdag open


Wethouder Werner ten Kate overhandigde zaterdagochtend een mooi boeket bloemen en een attentie aan de eerste inwoner die gebruik maakte van de zaterdagopenstelling van de gemeente.

Het servicepunt Berkel en Rodenrijs is met ingang van 8 januari 2011 iedere zaterdagochtend tussen 9 en 12 uur open. Hiermee breiden we onze dienstverlening voor inwoners verder uit. Deze uitbreiding past bij ons streven om dienstverlening hoog in het vaandel te hebben staan.

Groeiende behoefte
Veel inwoners zijn niet in de gelegenheid om op werkdagen overdag naar het gemeentehuis te komen. De avondopstellingen bieden dan een oplossing. Door op zaterdag open te gaan, bieden wij inwoners ruimere mogelijkheden om hun zaken met de gemeente af te wikkelen. Zo voorzien we in een groeiende behoefte van inwoners. En dat er behoefte is, bleek uit het hoge bezoekersaantal van afgelopen zaterdag. Tijdens de eerste zaterdagopenstelling wisten ruim zestig inwoners de gemeente te vinden.

Dienstverlening
Inwoners kunnen op zaterdag terecht voor het aanvragen en afhalen van reisdocumenten en rijbewijzen, het aanvragen van verklaringen omtrent het gedrag, het aangeven van verhuizingen, het aanvragen van uittreksels en de Rotterdam Pas. Tijdens de zaterdagopenstelling kunnen inwoners niet terecht voor Burgerlijke Stand aangelegenheden (aangiften geboorte, huwelijk, overlijden, erkenningen).

Eerste zaterdagopenstelling Berkel

Gemeentelijk Informatiecentrum
Op zaterdagochtend is ook het Gemeentelijk Informatiecentrum geopend. Inwoners en toekomstige inwoners kunnen hier informatie krijgen over het wonen en leven in Lansingerland. Ook de Lansingerlandse projectontwikkelaars en andere (maatschappelijke) instanties kunnen gebruik maken van deze tentoonstellingsruimte.

Fotobijschrift: Wethouder Werner ten Kate nam plaats achter de balie om op deze eerste zaterdagopenstelling een aanvraag voor uitbreiding van een rijbewijs in behandeling te nemen.
Â