Gemeente Waddinxveen


Stichting Vonk en gemeente Waddinxveen samen aan de slag

De gemeente Waddinxveen en de Stichting Vonk zijn overeengekomen samen aan de slag te willen om te onderzoeken hoe invulling gegeven kan worden aan een cultureel educatief aanbod, seniorenwerk en de Brede Schoolactiviteiten in Waddinxveen met ingang van 2012. Dit is het resultaat van een constructief overleg dat afgelopen week is gevoerd met de gemeente en de stichting. Uitgangspunt is dat het aanbod binnen het financiële kader blijft dat de raad heeft vastgesteld.

De gemeente Waddinxveen is blij met de bereidheid van de Stichting Vonk hierin samen te werken. Wethouder Dorenda Gerts: âWe onderstrepen veel waardering te hebben voor de betrokkenheid en de inzet van bestuurders en medewerkers van Vonk en we zijn blij met het gegeven dat de bedrijfsvoering van de stichting zo sterk verbeterd is dat over 2010 een positief resultaat is geboekt.â

Stichting Vonk blijft van mening dat er meer geld beschikbaar moet worden gesteld â en zal dat ook blijven bepleiten- maar erkent dat de democratisch genomen besluiten uitgangspunt moeten zijn van de gezamenlijke zoektocht. De stichting wil zich sterk maken voor een constructieve samenwerking met de verantwoordelijke wethouder. Voorzitter Martin Kraaijestein: âGedurende het onderzoek nemen wij geen verdere stappen om uitvoering te geven aan ons besluit om de stichting op te heffen. Een besluit daarover komt aan de orde als de resultaten van het onderzoek bekend zijn.â Het alternatieve plan dat de stichting vorig jaar bij de gemeente heeft ingediend, maakt ook onderdeel uit van het onderzoek.

Op de gevolgen van de gezamenlijke zoektocht voor de huisvesting van Vonk, het cursusaanbod, het voortbestaan als rechtspersoon en het personeel kan nu niet worden vooruitgelopen. Wel hebben beide partijen afgesproken te zullen samenwerken als het gaat om zorgvuldigheid naar werknemers, vrijwilligers en klanten. Ook zijn er afspraken gemaakt om de continuïteit van het cursusjaar 2011/2012 te waarborgen.

Het blijft het streven van beide partijen om ook in de toekomst het cultuuraanbod in Waddinxveen een Waddinxveens gezicht te geven. Â