Gemeente Heeze-Leende


Start herziening subsidiebeleid

Op grond van de Algemene Subsidie Verordening 2009 (ASV 2009) worden subsidies verleend aan een groot aantal verenigingen en stichtingen. Het gaat hier om de waarderingssubsidies, kadervormende subsidies, projectsubsidies en prestatiesubsidies.
De ASV 2009 kent een aantal knelpunten zoals het ontbreken van een toetsingskader, veel verschillende subsidievormen met verschillende regels en een basisbedrag in plaats van maatwerk. Bovendien is de ASV arbeidsintensief zowel voor de subsidieontvanger als voor de gemeente. Deze knelpunten hebben geleid tot de wens om het subsidiebeleid te herzien en een nieuwe subsidieverordening te maken. De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels van start gegaan. De bedoeling is dat de nieuwe verordening voor het eerst toegepast wordt op de subsidies voor 2012.

Zodra de nieuwe Nota subsidiebeleid en de ASV 2012 in concept klaar zijn, worden deze (in de loop van 2011) voor reactie voorgelegd aan onder andere de subsidieontvangers, de Participatieraad, de klankbordgroep en de gemeenteraad. Ook via onze website www.heeze-leende.nl houden we iedereen op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de herziening van het subsidiebeleid.

Verzoek aan organisaties
Om in de loop van 2011 de subsidieverlening voor 2012 te kunnen voorbereiden wordt aan de organisaties die nu al subsidie van de gemeente ontvangen en dat voor 2012 ook wensen, verzocht om in 2011 een subsidieaanvraag in te dienen voor het jaar 2012. De subsidieontvangers worden hierover te zijner tijd nog nader geïnformeerd.

Omdat correspondentie in beginsel per e-mail plaatsvindt is het van belang dat de gemeente beschikt over het juiste e-mailadres. Als u twijfelt of dit bekend is bij de gemeente kunt u uw e-mailadres doorgeven aan mevrouw Cuijten via e-mail: y.cuijten@heeze-leende.nl.

Vereenvoudiging
Met het nieuwe beleid en de nieuwe verordening wordt gestreefd naar onder andere vereenvoudiging van subsidievormen en regels, afstemming van de verantwoording op het subsidiebedrag, maatwerk in bepaling van de hoogte van het subsidiebedrag, ontwikkeling van toetsingsnormen en doelgerichtheid van subsidies.

Wilt u al reageren op de herziening van het subsidiebeleid en heeft u bijvoorbeeld aanbevelingen, dan kunt u contact opnemen met de beleidsadviseur Wmo mevrouw J. Kuijs via e-mail: j.kuijs@heeze-leende.nl

Let wel
De huidige ASV 2009 blijft van kracht totdat de nieuwe ASV 2012 is vastgesteld. Op grond van deze huidige verordening is het voor 2011 nog mogelijk om een kadervormende of projectsubsidie aan te vragen. Informatie hierover vindt u in de ASV 2009
(www.heeze-leende.nl>Beleidsstukken>Welzijn) of kunt u opvragen bij mevrouw Y. Cuijten, telefoon 040-22 41 485 of e-mail y.cuijten@heeze-leende.nl
Subsidies die al zijn verleend en een langere looptijd hebben dan 2011, zoals de waarderingssubsidie tot en met 2013, blijven onverkort van kracht.