Hogeschool Windesheim

Persbericht, 10 januari 2011

Windesheim Flevoland komt naar je toe deze week! De hbo-instelling organiseert een roadtour om aanstaande studenten te informeren over de komende open dagen. Studenten van Windesheim Flevoland reizen in de week van 10 tot en met 14 januari per limousine langs Flevolandse scholen om scholieren uit te nodigen voor de open avond van 20 januari.

De studenten zullen in de middagpauze zo veel mogelijke middelbare scholen en rocâs bezoeken om scholieren uit te nodigen in Almere te komen studeren. Zelf zijn ze enthousiast over een hbo-opleiding in de eigen provincie en ze hopen op deze manier veel scholieren over hun ervaringen te kunnen vertellen.

Open avond op twee locaties in Almere
Op donderdagavond 20 januari tussen 18.00 en 21.00 uur kunnen aanstaande studenten en hun ouders en verzorgers nader kennismaken met alle zestien voltijdopleidingen van Windesheim Flevoland in Almere. Alle opleidingen presenteren zich in het WTC. De Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo Almere) houdt de voorlichting voor de voltijd- én deeltijdopleiding in het eigen gebouw aan de Landdroststraat.

Voorlichting, tests en in gesprek
Tijdens de open avond houdt elke opleiding twee voorlichtingsrondes, waarin wordt uitgelegd wat de opleiding inhoudt en wat je er later mee kunt. Er zijn ook twee rondes met algemene informatie over studeren bij Windesheim Flevoland. Studenten en docenten staan bovendien de hele avond klaar om vragen te beantwoorden en over hun opleiding te vertellen. Twijfelaars kunnen aan de hand van een Studiekeuzetest ontdekken welke opleidingen bij hun passen en ondernemende types kunnen in de Ondernemerstest hun talenten testen. Bij de Lerarenopleiding Basisonderwijs kunnen aankomende leraren alvast hun rekenvaardigheden toetsen. Meer over het Almeerse studentenleven vertellen de studenten van studentenvereniging . En voor verdere vragen over inschrijven en studeren zijn medewerkers van het Windesheim Flevoland Informatiecentrum aanwezig.

Opleidingen Windesheim Flevoland
Uit welke hbo-opleidingen kunnen aanstaande studenten kiezen bij Windesheim Flevoland? Nu zijn er al vier opleidingen: Engineering, Design and Innovation (Ondernemen, Innovatie en Techniek); Informatica (Information Engineering); Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo Almere) en Small Business en Retail Management. Vanaf september 2011 kunnen studenten ook kiezen voor economische en managementopleidingen zoals Bedrijfseconomie; Commerciële Economie; Communicatie; Management, Economie en Recht en Personeel en Arbeid. Technici in spe hebben de keuze uit Bouwkunde; Industrieel Product Ontwerpen en Werktuigbouwkunde. Zorgzame types en potentiële hulpverleners kunnen zich aanmelden voor Logopedie; Maatschappelijk Werk en Dienstverlening; Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Verpleegkunde.

Waarom studeren bij Windesheim Flevoland?
Een van de voordelen van studeren bij Windesheim Flevoland is de kleinschaligheid van de opleidingen. Docenten en studenten kennen elkaar, een student is geen nummer. Verder is het brede aanbod aan opleidingen dicht bij huis een pluspunt en per september verhuizen alle opleidingen naar het nieuwe gebouw aan de Hospitaaldreef in Almere. Dit nieuwe, met wit marmer beklede gebouw is gelegen tussen het Flevoziekenhuis en het stadhuis, dus midden in het stadscentrum.

Meer weten?
Het exacte programma met tijden staat op www.windesheimflevoland.nl Ook de adressen van de beide locaties en andere voorlichtingsmomenten van Windesheim Flevoland zijn daar te vinden. Studenten van Windesheim Flevoland geven ook elke zaterdagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur voorlichting in de nieuwe bibliotheek in het Stadshart van Almere.