Politie Gelderland-Zuid

Politie zoekt contact met man uit wijk Elsland

Onderzoek naar brandstichtingen gaat verder

Wijchen, 10-01-2011 o In verband met het rechercheonderzoek naar de recente brandstichtingen in Wijchen is de politie op zoek naar een specifieke getuige. Een man, vermoedelijk inwoner van de wijk Elsland, zou daar in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 januari een groepje jongeren betrapt hebben die een auto in brand probeerden te steken.

Deze man kan voor het onderzoek een belangrijke getuige zijn. Daarom wil de recherche graag met hem spreken. Hij wordt dringend verzocht om contact op te nemen.

De politie heeft deze informatie via openbare bronnen, zoals You Tube, vernomen en neemt dit uiteraard in het onderzoek mee. Onlangs brandden er in Wijchen vier autos uit. Drie op Oudejaarsdag, tussen 04.30 uur en 05.30 uur, waarvan eentje in de wijk Hoogmeer (12e straat) en twee in Abersland. Afgelopen vrijdagnacht brandde een auto uit in Hoogmeer, de 15e straat. De politie gaat in alle gevallen uit van brandstichting.

Politieteam Wijchen en de Districtsrecherche werken volop aan de oplossing van de brandstichtingen. Er vindt uitvoerig onderzoek plaats, onder andere is er in de genoemde straten buurtonderzoek gedaan en op Oudejaarsavond werd met een flyeractie om getuigen gevraagd. Politieteam Wijchen is tijdens surveillance extra alert in de getroffen wijken en heeft het toezicht geïntensiveerd.

De politie vraagt ook uw alertheid. Bent u getuige van een verdachte situatie in de wijk, belt u dan gelijk de politie en geef zoveel mogelijk details door. Denk daarbij aan signalementen of bijvoorbeeld een vervoermiddel.

Weet u meer over de in brand gestoken autos?

De algemene oproep voor getuigen geldt ook nog steeds. Mensen die iets van de brandstichtingen hebben gezien of daar anderszins meer informatie over hebben, worden verzocht contact op te nemen met de Districtsrecherche in Wijchen via telefoon 0900-8844. Ook kan anoniem informatie worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.
(08)

Laatst gewijzigd 10-01-2011 18:23 | © Regio Gelderland-Zuid |