Gemeente Roermond

Burgemeester informeert zich ter plekke in De Weerd over hoogwater

Maandagochtend 10 januari 2011 heeft burgemeester Henk van Beers zich persoonlijk op de hoogte gesteld van de hoogwatersituatie in buurtschap De Weerd. In een boot van de reddingsbrigade nam hij ter plekke een kijkje en sprak hij met bewoners. De buurtbewoners zelf blijven vooralsnog rustig onder het gegeven dat het weer eens hoogwater is, al is de situatie voor hen verre van ideaal. Bij sommigen staat het water al in huis en heeft men de huisraad naar hoger gelegen plekjes getild.

De reddingsbrigade onderhoudt op dit moment een pendeldienst met de buurtschap, omdat dit stukje Roermond niet meer over land bereikbaar is. Bij het kerkje in de Weerd stond het water vanochtend ongeveer 1.30 meter hoog in de straat. De reddingsbrigade krijgt ook steun uit Duitsland. Zo zijn een aantal medewerkers van het Technisches Hilfswerk (THW) uit Neuss met een boot aanwezig om extra hulp te bieden en leveren zij hiermee een positieve bijdrage aan de euregionale samenwerking. De burgemeester dankte hen daar persoonlijk voor.

Burgemeester van Beers bezoekt buurtschap De Weerd Burgemeester in gesprek met bewoners in De Weerd Reddingsbrigade brengt spullen naar bewoners De Weerd Situatie hoogwater 10-1-2011 in De Weerd Duitse collegas THW Neuss samen met Roermondse collegas en burgemeester Van Beers

Eerste publicatiedatum: 10-01-2011 Bijgewerkt: 10-01-2011