Gemeente Nijkerk


Informatieavond 10 januari over nieuwe bedrijventerrein De Flier

De gemeente organiseert op maandag 10 januari een informatieavond over het nieuwe bedrijventerrein De Flier. De informatieavond gaat over de gemeentelijke kaders (het Stedenbouwkundig Programma van Eisen), die zijn opgesteld als eerste stap naar het maken van een ontwerp. U bent vanaf 19.30 uur welkom in het bedrijfsrestaurant van het stadhuis in Nijkerk. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Ten zuiden van de afrit Nijkerk-zuid aan de A28, ten westen van de Fliersteeg en grenzend aan de Arkemheenweg ligt het gebied De Flier. Dit gebied van ca. 40 hectare gaat de gemeente ontwikkelen als bedrijventerrein.

Nijkerk heeft behoefte aan meer uitbreidingsruimte voor bedrijven. De grootschalige bedrijventerreinen in de gemeente zijn nagenoeg vol. Om de lokale economie te stimuleren en de rol van Nijkerk in de economische regio Amersfoort te versterken wordt ruimte geboden aan nieuwe bedrijven door bedrijventerrein De Flier in ontwikkeling te brengen. De Flier krijgt een kwalitatief hoogwaardige uitstraling met een onderscheidende profilering.

Het college van B&W heeft een plan van aanpak opgesteld om de planontwikkeling mogelijk te maken. U kunt dit downloaden op de projectpagina van De Flier. Eerste stap om tot een ontwerp te komen is het opstellen van de gemeentelijke kaders. Deze kaders zijn vastgelegd in een beeldend document met de naam Stedenbouwkundig Programma van Eisen. Hiervoor heeft de gemeente diverse ruimtelijke- en omgevingsonderzoeken gedaan. Het Stedenbouwkundig Programma van Eisen wordt in februari in de gemeenteraad behandeld.

Indien u vragen heeft over de informatie avond kunt u contact opnemen met Gerard van Dijken (assistent projectleider De Flier), via telefoonnummer: 14 033.