Ingezonden persbericht


Persbericht
Amsterdam, 4 januari 2011

Vroegop-Windig inspireert met groenten
Wervelende kookdemonstraties op MARKT

Tijdens de Horecava, die plaatsvindt van maandag 10 t/m donderdag 13 januari in Amsterdam RAI, pakt Vroegop-Windig groots uit rondom het thema 'groenten'. Op de stand, maar ook in de keuken op het MARKT-plein staan groenten centraal. En wie kunnen de bezoeker beter verleiden om groenten een prominentere rol op de menukaart te geven dan twee ware groenten ambassadeurs? Zowel De Culinaire Werkplaats als Eric van Veluwen geven tijdens een wervelende kookdemonstratie op creatieve en eigenzinnige manier invulling aan het thema groenten.

De Culinaire Werkplaats
Op dinsdag 11 en woensdag 12 januari is De Culinaire Werkplaats, verkozen tot Beste Groentenrestaurant van de Benelux 2011, van 11.00 - 18.00 uur aanwezig in de keuken op het MARKTplein. Speciaal voor deze gelegenheid presenteren Eric Meursing en Marjolein Wintjes een uit 5 gerechtjes bestaande eetinspiratie waarin zij de verborgen talenten van groenten voor het voetlicht plaatsen. Van onverwachte bereidingstechnieken tot het gebruik van groenten in een dessert, De Culinaire Werkplaats inspireert de bezoeker met hun enthousiasme, bijzondere ideeën en verrassende combinaties!

Eric van Veluwen
Op donderdag 13 januari geeft Eric van Veluwen zijn visie op het gebruik van groenten op de menukaart. De focus zal hierbij liggen op de voordelen voor de ondernemer, zoals het optimaliseren van de brutowinstmarge, en het verminderen van afval (no waste project). Daarnaast laat hij aan de hand van makkelijke recepten zien hoe men met groenten in kan spelen op de stijgende vraag naar een gezonde en voedzame maaltijd. Eric van Veluwen is naast dé biokok van Nederland, ook betrokken bij het project Oerdis dat gaat over het eetpatroon van onze voorouders.

Vroegop-Windig is groothandel en importeur in AGF en daarnaast ook logistiek dienstverlener in vers. Het bedrijf faciliteert foodservice- en retail bedrijven om verse en gezonde voeding te verstrekken aan hun klanten, met respect voor mens, maatschappij en milieu.

Voor meer informatie over:

- Vroegop-Windig zie www.vroegop.nl .

- De Culinaire Werkplaats: www.deculinairewerkplaats.nl
- Eric van Veluwen: www.ericvanveluwen.nl

Noot voor de redactie,