Gemeente Hoorn

Riool Paardenweide en Ossenweide wordt vervangen

De gemeente Hoorn gaat het riool bij de Paardenweide en de Ossenweide vervangen. Het werk gaat op maandag 10 januari van start en duurt tot eind maart. Na vervanging van het riool wordt de weg tijdelijk gedicht. Na een zettingsperiode van ongeveer een half jaar komt de definitieve bestrating. Ter hoogte van Paardenweide 1 komt een verkeersplateau.

Vorig jaar ontstond er onverwacht een gat in het riool in de Paardenweide. Dat is met spoed hersteld. Toen bleek dat het riool over een lengte van 220 meter niet op de juiste hoogte ligt, waardoor veel vuil water niet goed doorstroomt. Het vuil hoopt zich op en veroorzaakt zwavelwaterstofgassen, waardoor het beton aangetast raakt.

Omleidingen Het werk wordt in etappes uitgevoerd; de achterliggende straten blijven bereikbaar. Voor het doorgaande verkeer komen tijdelijke omleidingsroutes. Op de Berkmergouw komt een ontsluiting naar de Ossenweide; voor de Paardeweide komt een doorgang naar Het Erf. Ook hulpdiensten zoals brandweer en ambulance kunnen op die manier bij de woningen blijven komen. De bussen over het Erf rijden vier weken lang via het Keern. Het fietsverkeer wordt omgeleid via de voetpaden bij het Erf.