Nieuwe musical met grootste hits Paul de Leeuw

10/01/2011 07:00

Joop van den Ende Theaterproducties

Joop van den Ende Theaterproducties creëert en produceert: Vlieg Met Me Mee

Na de successen van Ciske de Rat en Petticoat komt Joop van den Ende Theaterproducties in het aanstaande theaterseizoen (2011/2012) opnieuw met een geheel nieuwe Nederlandse musical: Vlieg Met Me Mee. Voor deze hartverwarmende voorstelling met humor en romantiek worden de bekendste liedjes van Paul de Leeuw gebruikt. Binnenkort wordt bekend wie de hoofdrollen gaan vertolken.

Erwin van Lambaart, producent van Joop van den Ende Theaterproducties: "We zitten in de laatste fase van het creatieve proces om opnieuw een spiksplinternieuwe productie te maken. De voorbereidingen verlopen erg voortvarend. Joop van den Ende en ik zijn uiterst content met de inspirerende medewerking van Paul de Leeuw. Iedereen in Nederland heeft wel een onvergetelijke herinnering bij een nummer van Paul. Zijn rijke repertoire past uitstekend bij de sfeer en inhoud van deze nieuwe theaterproductie."

Paul de Leeuw: "Ik vind het een grote eer dat er met mijn liedjes een nieuwe Nederlandse musical gemaakt kan worden door zo'n geweldig team en topproducenten. Het voelt als droomland! En dat allemaal in het theaterjaar dat ik 50 word. Na de eerste gesprekken over de musical ging mijn theaterhart direct sneller kloppen."

De regie van Vlieg Met Me Mee is in handen van Carline Brouwer. Carline was afgelopen jaar genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Regie voor All Shook Up - Love Me Tender en heeft voor Stage Entertainment International onder andere de regie verzorgd van Sister Act en Ich War Noch Niemals In New York.

Vlieg Met Me Mee vertelt het verhaal van twee drukke alleenstaande dertigers: een ambitieuze TV presentatrice, zojuist genomineerd voor de Televizier-Ring, en een stoere maar nonchalante gescheiden fotograaf met een zoontje van twaalf. Beiden hebben nog een levende ouder die in het bejaardentehuis verliefd zijn geworden op elkaar en dat vervolgens willen vieren met hun droomreis, een cruise van Rotterdam naar New York. De volwassen kinderen reizen halsoverkop hun eigenzinnige ouders achterna maar of zij ook op het gebied van de liefde hun voorbeeld zullen volgen ......? Met de grootste hits van Paul de Leeuw zoals Vlieg Met Me Mee, Ik heb je lief, Blijf bij mij, Jij bent de vleugels van mijn vlucht.





http://www.musicals.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/