Ingezonden persbericht


Persbericht

Hattem, 10 januari 2011.

Nieuwe opvanglocatie voor zwerfdieren

Al jaren kunnen gevonden zwerfkatten- en honden gebracht worden naar en gezocht worden bij de vooropvang voor zwerfdieren aan de Hoenwaardseweg in Hattem. Na twee dagen worden ze overgebracht naar het dierenasiel in Klarenbeek. Dit is per 1 januari veranderd.

De gemeente Hattem heeft besloten de (voor)opvang van zwerfdieren bij Dierenopvangcentrum Edo Hammers in Kampen onder te brengen. Dit betekent dat mensen die een dier hebben gevonden dat gewond of zwervende is, kunnen bellen met de dierenambulance in Kampen. Per geval wordt bekeken of het dier direct (als het avond of weekend is) opgehaald moet worden of dat het kan wachten tot de eerst volgende werkdag.

Mensen die een dier kwijt zijn, kunnen ook contact opnemen met het dierenasiel in Kampen. Zij kunnen hun dier, als het daar opgevangen is, tegen een vergoeding weer ophalen. Tevens kunnen mensen die een asieldier willen uitzoeken hiervoor naar Kampen. Ook mensen die hun hond of kat willen afstaan kunnen hier terecht.

Per 1 januari 2011 kunnen mensen dus niet meer terecht kunt bij de vooropvang in Hattem of bij het dierenasiel in Apeldoorn voor gevonden of verloren huisdieren.

De belangrijkste gegevens van de nieuwe dierenopvang kunt u ook op de gemeentelijke website vinden. Hieronder alvast op een rijtje:
1. Gevonden of verloren dieren: 06-22701040. Te bereiken tijdens kantooruren, in noodgevallen 24 uur per dag bereikbaar.
2. Aanschaf of afstand van dieren: 038-3319013. Te bereiken tijdens kantooruren.
3. Adres: Melmerweg 7a, Kampen.



Ingezonden persbericht