Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT

Schriftelijke vragen PvdA Noord-Holland

PvdA stelt vragen over voortgang Kooyhaven Anna Paulowna

De PvdA Noord-Holland wil meer duidelijkheid over de voortgang van de ontwikkeling van het Regionaal Havengebonden Bedrijventerrein (RHB) te Anna Paulowna (Kooyhaven). Ondanks dat er al jaren wordt gewerkt aan de voorbereiding, is er nog altijd geen zicht op een daadwerkelijke start van de aanleg. De PvdA-statenleden Tjeerd Talsma en Ed Wagemaker hebben hierover schriftelijke vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten.

PvdA-fractievoorzitter Tjeerd Talsma: "De PvdA is een groot voorstander van het op korte termijn ontwikkelen van het RHB. Het creëren van meer werkgelegenheid in de Kop van Noord-Holland is voor de PvdA één van de speerpunten voor de komende jaren. Dit bedrijventerrein biedt grote kansen voor offshore activiteiten, die de economie en werkgelegenheid in de regio zullen stimuleren. Wij dringen dan ook aan op een snelle realisatie."

De PvdA is bezorgd over een recente notitie van gedeputeerde Jaap Bond, waarin melding wordt gemaakt van een "vernieuwde aansturing" en een "mogelijk nieuwe koers". De PvdA vraagt daarom meer duidelijkheid over wat dit precies inhoudt en wat de gevolgen zijn voor de voortgang van het project.


*** EINDE PERSBERICHT ***

Noot voor redacties



Provincie Noord-Holland