Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, 10 januari 2011.

PC-WARE en iQuate vormen strategische alliantie

Oracle License Optimization Service om klanten te helpen controle te krijgen over Oracle uitgaven.

PC-WARE en iQuate kondigen met genoegen hun strategische alliantie aan waarmee zij Oracle klanten kunnen bedienen die controle over hun Oracle licenties willen krijgen. Oracle licentiëring is complex waardoor veel Oracle klanten óf te veel uitgeven aan licenties, óf juist ondergelicentieerd zijn. De samenwerking tussen PC-WARE en iQuate is gevormd om deze klanten te helpen inzicht te krijgen in die complexiteit, en het financiële en operationele risico geassocieerd met incorrecte licentiëring te verkleinen. In september 2010 werd PC-WARE officieel Oracle LMS (License Management Services) partner. PC-WARE is één van de weinige organisaties in de Benelux met deze status en is daarom officieel geautoriseerd om Oracle licentie reviews voor haar klanten uit te voeren.
In juli 2010 werd iQuate's belangrijkste product - iQSonar - de eerste door Oracle LMS geverifieerde tool. Hiermee erkent Oracle LMS dat iQSonar over de nauwkeurigheid beschikt die nodig is om effectief een Oracle licentie review te ondersteunen. iQSonar is een gemakkelijk te gebruiken softwaretool, waarbij geen additionele software op de servers geïnstalleerd hoeft te worden. Het ontdekt alle Oracle software op het bedrijfsnetwerk en automatiseert alle complexe stappen die nodig zijn voor het verkrijgen van een accuraat overzicht. Dit overzicht omvat informatie over welke Oracle software geïnstalleerd is op het netwerk en gebruikt wordt. Enerzijds kunnen klanten door middel van dit partnership profiteren van de uitgebreide kennis van PC-WARE op het gebied van Oracle licenties. Anderzijds biedt het klanten een nauwkeurige, volledig geautomatiseerde inventarisatie van het gebruik van de Oracle software, geleverd door iQuate's hoogstaande Oracle inventarisatie tool.
"We zijn zeer verheugd om deze relatie aan te gaan'' zegt Patrick Durkin, CEO van iQuate. "Wij geloven dat de combinatie van PC-WARE´s ervaring en kennis, gecombineerd met de snelheid en accuraatheid waarmee iQSonar vooral grote en complexe netwerken inventariseert, klanten kan helpen de controle over hun Oracle licentiëring terug te krijgen''.
"Deze alliantie is een grote kans voor met name die klanten met zeer grote datacenters die controle willen krijgen over hun Oracle software gebruik'' beaamt Michel Hoogenboezem, Senior Solution Advisor Oracle van PCWARE. ''Veelal ontbreekt het aan de kennis, tijd en mankracht die nodig zijn om een nauwkeurige inventarisatie vast te stellen. Door het gebruik van iQsonar, vervalt de tijdrovende noodzaak van het invullen van spreadsheets en het uitvoeren van scripts. Met de combinatie van iQuate en PC-WARE zijn wij in staat om binnen enkele weken, zo niet dagen, een nauwkeurig inzicht van het Oracle software gebruik van klanten te krijgen. Deze aanzienlijke tijdsbesparing stelt ons nog beter in staat om onze klanten te helpen bij het besparen van geld op hun Oracle licenties."
Meer informatie over de Oracle License Optimization Service op http://www.pc-ware.com/pcw/nl/nl/sa/oracle/oracle_lms_tooling/iQuate.htm
---

Over PC-WARE:
PC-WARE is een van de toonaangevende fabrikantonafhankelijke ICT Solution Providers in Europa. Op het gebied van haar kernactiviteit software (licenties, advies en Software Asset Management) is PC-WARE is een van de marktleiders in Europa. Meer informatie op www.pc-ware.nl Over IQuate:
Opgericht in 2002, iQuate is toegewijd aan het gemakkelijk maken van Oracle licentiëring. Meer informatie op www.iquate.com/oracle.