Gemeente Harenkarspel


Dorpsraad Dirkshorn en gemeente tekenen convenant
---

Maandagavond 10 januari tekenden gemeente Harenkarspel en de Dorpsraad van Dirkshorn een overeenkomst, in dorpshuis De Kastanjeboom in Dirkshorn. In de overeenkomst staat een helder en duidelijk verhaal over de taken en mogelijkheden van de dorpsraad, de onderlinge relatie en de taken van de gemeente. Dorpsraad Dirkshorn is de eerste dorpsraad die dit convenant met de gemeente ondertekent.

De gemeenteraad heeft ervoor gezorgd dat het convenant samenwerking dorpsraden bestaat. Een van de moeilijkheden in het verleden was dat een dorpsraad officieel geen rechtspersoon was. Een stichting of vereniging is dat wel. Dorpsraad Dirkshorn is nu de eerste dorpsraad die stichting is geworden. Namens de gemeente werd de overeenkomst getekend door wethouder Rens Cappon, mede als waarnemend burgemeester. Namens de Dorpsraad Dirkshorn tekenden voorzitter Cor Kant en secretaris Sjaak Kroon.

In de overeenkomst staat welke inwoners de dorpsraad vertegenwoordigt, dat de dorpsraad gevraagd en ongevraagd advies kan geven aan de gemeente, dat de adviezen komen uit de gemeenschap(pen) met als doel de leefbaarheid te optimaliseren. Ook staat er in dat de gemeente binnen twee weken meldt wat met het advies wordt gedaan, dat de gemeente de dorpsraad actief moet informeren en nog veel meer.



Gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600