Ingezonden persbericht



- Persbericht 10 december 2010 -

DE 3 FINALISTEN ZIJN BEKEND!

Het management van Nederland heeft zich uitgesproken over de topmanagers die in hun ogen in aanmerking komen voor de eretitel Topman van het Jaar 2010.

De drie finalisten die strijden om deze eretitel zijn: (in alfabetische volgorde)


* René van der Bruggen, voorzitter Raad van Bestuur Imtech,


* Joop van den Ende, producent en programmamaker,


* Niek Hoek, voorzitter Raad van Bestuur Delta Lloyd.

Dr. Ir. R.J.A. (René) van der Bruggen, Imtech

René van der Bruggen is sinds 2002 voorzitter Raad van Bestuur bij Imtech. Imtech is een Europese technische dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw. Met bijna 25.000 medewerkers realiseert Imtech ruim 4,3 miljard Euro aan opbrengsten op jaarbasis. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext, waar Imtech is opgenomen in de Midkap Index. Het aandeel Imtech is tevens opgenomen in de Dow Jones STOXX 600 index.

J.A. (Joop) van den Ende, producent en programmamaker

Joop van den Ende is een Nederlands mediamagnaat op het gebied van televisie en musical. In 1998 richtte hij, na Endemol, de internationale theateronderneming Stage Entertainment op, waarvan hij nu voorzitter is van de Raad van Bestuur. Een multinational van 35 bedrijven met 4000 medewerkers en 600 miljoen Euro omzet. Het door Joop van den Ende opgerichte VandenEnde Foundation fonds schaart zich bij de grootste Nederlandse particuliere fondsen.

Drs. N.W. (Niek) Hoek, voorzitter Raad van Bestuur Delta Lloyd Groep

Niek Hoek is sinds 2001 voorzitter Raad van Bestuur bij Delta Lloyd Groep. Delta Lloyd Groep is al sinds 1807 een vertrouwde partner voor verzekeren, pensioenen, bankieren en beleggen en is nu met 6.100 vaste medewerkers vooral actief in Nederland en België. In de eerste zes maanden van 2010 behaalden zij een premie-inkomen van

¤ 2,9 miljard en een operationeel resultaat van ¤ 167 miljoen. Het eigen vermogen bedraagt ¤ 4,6 miljard en ze

beheren beleggingen ter waarde van ¤ 72 miljard. Delta Lloyd Groep is genoteerd aan NYSE Euronext Amsterdam.

Hoe nu verder?

De leden van Managers Netwerk Nederland (www.ManagersNetwerk.nl), bezoekers van de website Managersonline.nl (www.ManagersOnline.nl) en lezers van het managementmagazine Management View (www.ManagementView.nl) bepalen de komende weken wie de winnaar wordt. De uitslag wordt bekend gemaakt tijdens het Nationale Management Diner op maandag 10 januari 2011 in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee.

Het Nationale Management Diner, dat dit jaar voor de 17e keer plaatsvindt, heeft dit jaar als thema "Ondernemen met LEF!". De circa 200 aanwezige topmanagers zullen getuige zijn van een inspirerende inleiding van keynote speaker Reynier van Bommel IV, CEO Van Bommel, en uiteraard van de feestelijke apotheose van de verkiezing Topman van het Jaar 2010!

Verkiezing Topman van het Jaar

De verkiezing Topman van het Jaar wordt sinds 1998 georganiseerd door Managers Netwerk Nederland, de website Managersonline.nl en het managementmagazine Management View. Vorig jaar werd Frits van Eerd (Jumbo) verkozen tot Topman van het Jaar. Hij werd voorgegaan door Ad van Wijk (Econcern, 2008), Sjoerd van Keulen (SNS Reaal, 2007), Abel Slippens (Sligro, 2006), Peter Elverding (DSM, 2005), Gerard Kleisterlee (Philips, 2004), Jaap Blokker (Blokker Holding, 2003), Ad Scheepbouwer (KPN, 2002), Karel Vuursteen (Heineken, 2001), Cor Boonstra (Philips, 2000), Cees van der Hoeven (Ahold, 1999), Kees Storm (Aegon, 1998) en Frits Goldschmeding (Randstad, 1997).

De verkiezing Topman van het Jaar beoogt de topmanager in het zonnetje te zetten, die zich in het voorgaande jaar of de voorgaande jaren positief heeft onderscheiden, waarbij ook en vooral de persoonlijke verdiensten worden belicht en onderstreept. Anderzijds beoogt de verkiezing een hommage te zijn aan alle Nederlandse managers die zich hebben ingespannen om een meer dan gemiddelde performance te leveren.

De eretitel Topman van het Jaar behelst geen wetenschappelijke invulling van de kwalificatie. Voor het oordeel over de mate waarin de Topmanager succesvol is en heeft geëxcelleerd, telt slechts de perceptie van de Nederlandse manager.

Managers Netwerk Nederland (MNN)

Managers Netwerk Nederland is hét landelijke en dynamische netwerk voor directeuren, managers

en andere leidinggevenden met visie en ambitie, die in een informele setting zakelijke en smakelijke contacten onderhouden. MNN telt ruim 250 leden en wordt al meer dan 16 jaar als een van de meest pragmatische en dynamische netwerken van Nederland beschouwd.

Naast MNN zijn er twee sectienetwerken actief, te weten Vrouwelijke Managers Netwerk Nederland en Zorg Managers Netwerk Nederland. De eerstgenoemde organiseert sinds 2005 de verkiezing Topvrouw van het Jaar.

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.ManagersNetwerk.nl of www.TopmanvanhetJaar.nl.


---