BNN

PERSBERICHT - Hilversum, 14 december 2010

WALHALLA TRAPT AF MET DUBBELE AFLEVERING

NIEUWE COMEDYSERIE OVER VRIENDSCHAP, LIEFDE, SEKS EN ANDERE ONGEMAKKEN BIJ BNN

Het nieuwe jaar gaat goed van start: de gloednieuwe comedyserie Walhalla trapt de eerste maandag van 2011 af met een dubbele aflevering. In de BNN-serie staan de levens van zes totaal verschillende stadsbewoners centraal (gespeeld door onder andere Bridget Maasland, Johnny de Mol en Eva Van der Gucht) die allemaal wonen en werken op de Amsterdamse Wallen. Hun hangplek is de kroeg Walhalla. Op hun vaste plek aan de bar bespreken de stamgasten het leven en andere ongemakken. Werk, liefde, seks, exen, huisdieren, hangzwervers en een ouwe hoer zijn aan de orde van de dag. De eerste twee afleveringen van Walhalla zijn maandag 3 januari van 20.25 tot 21.20 uur* te zien bij BNN op 3. Ga voor meer info en een kijkje achter de schermen naar walhalla.bnn.nl.

De liefst zo onopvallend mogelijke barvrouw Robin (Eva Van der Gucht) zorgt in haar kroeg voor de nodige bakkies pleur als Blauwe Nel (Tosca Niterink) effe pauze heeft. De Amsterdamse hoer komt regelmatig even binnenvallen in de kroeg Walhalla. Net als de rijke, op en top verzorgde Carla (Bridget Maasland), de naïeve taxichauffeur Manus (Steyn de Leeuwe), de liever-lui-dan-moe-macho Mark (Johnny de Mol), Robin's milieubewuste, licht hypochondrische huisgenote Molly (Mariana Aparicio Torres) en de correcte en o zo fatsoenlijke student Melle (Jelle de Jong). Zwerver Julius (Adrian Brine) blijft meestal buiten, omdat hij stinkt, maar krijgt altijd een bakkie van Robin. En Robin's ex, de burgerlijke makelaar Bart-Jan (Ruben Nicolai), komt af en toe met een smoes binnenvallen bij gebrek aan eigen vrienden.

Walhalla wordt geproduceerd door Endemol Nederland en Kemna & Zonen. Job Gosschalk (S1ngle), Pieter van Rijn (Bloedverwanten) en Robert Alberdingk Thijm (scenarist van De Vlaamsche Pot & Waltz) regisseren Walhalla. De scenario's zijn geschreven door Frank Houtappels (o.a. scenarist van Gooische Vrouwen & 't Vrije Schaep) in samenwerking met Wim Bax (S1ngle).


*Vanaf de derde aflevering op maandag 10 januari is Walhalla iedere week om 21.20 uur te zien bij BNN op 3.