Ingezonden persbericht


Van maandag 10 januari t/m woensdag 12 januari 2011 zal de negende editie van Wine Professional plaatsvinden. Deze inmiddels niet meer weg te denken vakbeurs op het gebied van kwaliteitswijnen, 'Fine Food' en daaraan verwante artikelen zal wederom gelijktijdig naast de Horecava plaatsvinden. De locatie is hetzelfde als in de vorige jaren, wederom de Europa foyers en Diamond Lounge, de entree is echter wél veranderd en bevindt zich nu in het RAI Congrescentrum (ingang G Auditorium/RAI Theater).

Opening en Programma
De 72-jarige Serge Hochar van het vermaarde Château Musar (Libanon) komt speciaal over om de beurs openen.

'Fine Food' speelt een grotere rol dan in de afgelopen jaren, zowel in de stands als op de kooktheaters. Daarnaast zijn de educatieve programma's verder uitgediept na selecties in diverse wijnregio's (o.a. Chianti). Dit jaar zien wij wederom een toename van het aantal producenten dat op de beurs als exposant deelneemt.

Opnieuw is er een zeer grote verscheidenheid op de beurs variërend van de 'revival' van Madeira, oxidatieve wijnen, de klassieke Franse wijnregio's (Alsace, Bordeaux, Champagne, Loire) en het nog steeds populaire Duitsland. Minder gangbare wijnlanden (o.a. Tsjechië) en druivensoorten zoals Muscadet, Chenin Blanc, Furmint, Obaideh en Merwah zullen voor verrassende ervaringen zorgen.

Maandag wordt afgesloten met een feestelijk Italiaans programma waarbij de absolute top van Chianti centraal staat met medewerking van restaurant Bistecca (Panzano in Chianti, Italië). Dinsdag aan het eind van de beursdag vindt in het GaultMillau Theater de uitreiking van de Diamond Awards plaats.

Aanwezige Chefs op Masterclasses (tot nu toe bekend en onder voorbehoud): Imko Binnerts - Vis & Ko (15 GM), Jonnie Boer - De Librije (19,5 GM), Ron Blaauw - Ron Blaauw (16 GM) - Paul van de Bunt - De Leuf (18 GM), Gert Jan Cieremans/Edwin van de Goor - Seinpost (17 GM), Jarno Eggen - De Groene Lantaarn (16 GM), Peter Gast - 't Schulten Hues (16 GM), John Halvemaan - Halvemaan (16 GM), Xiaohan Ji - HanTing Cuisine (14 GM), Erik van Loo - Parkheuvel (18 GM), Chris Naylor - Vermeer (17 GM), Aurélien Poirot - Bridges (14 GM), Jef Schuur - Culinaire Verwennerij Bij Jef (16 GM), Paul van Staveren - Sonoy (16 GM).

Openingstijden: maandag t/m woensdag van 10-18 uur. Nieuw dit jaar is dat de Wine Professional een uur eerder geopend zal zijn om het aantal bezoekers meer te spreiden over de dag(en).

Bezoekersregistratie
Wine Professional is een exclusieve beurs die zich richt op het topsegment van wijn, 'fine food' en aanverwante producten. Om die reden hanteren wij een select bezoekersbeleid. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.wine-professional.nl. De registratie op deze site opent op woensdag 15 december a.s.




Ingezonden persbericht