Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Aangekondigde Haïti-uitzending gaat niet door

HILVERSUM, 17 december 2010 - Op 9 december kondigde de NOS, namens alle publieke omroepen, het tv-programma 'Haïti, 1 jaar later' aan. Deze uitzending stond geprogrammeerd voor 10 januari 2011 op Nederland 1. Vanwege de onrustige situatie in Haïti, in aanloop naar de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in januari 2011, is echter besloten om dit specifieke programma niet door te laten gaan.

Voor het programma 'Haïti, 1 jaar later' zou Jeroen Pauw naar Haïti afreizen, één jaar na de grote aardbeving die dat land in januari van dit jaar trof. Pauw zou gaan kijken hoe het ervoor staat met de hulpverlening aan de slachtoffers. En in hoeverre de wederopbouw van het getroffen gebied al vorm had gekregen. De Nederlandse bevolking en de overheid doneerden begin dit jaar samen 111 miljoen Euro voor noodhulp en wederopbouw van Haïti.

Bekeken wordt of er op een later moment in 2011 alsnog een programma gemaakt kan worden waarin (Nederlandse) hulpverleners kunnen vertellen wat er wel en niet is gebeurd met het ingezamelde geld, met welke problemen zij in Haïti te kampen hebben en welke succesjes er soms toch geboekt konden worden.