Ingezonden persbericht


Persbericht
Amsterdam, 27 december 2010

Vroegop-Windig zet groenten op de kaart
Inspirerende deelname aan MARKT op Horecava

Van maandag 10 t/m donderdag 13 januari 2011 vindt in de Amsterdam RAI wederom de Horecava plaats. Net als voorgaande jaren zal Vroegop-Windig vertegenwoordigd zijn op MARKT, één van de zes themawerelden op de bekende horecavakbeurs. Dit jaar wordt de beursdeelname groots aangepakt rondom het thema 'groenten'. Op de stand, maar ook in de keuken op het MARKT-plein wordt de bezoeker geïnspireerd om groenten een prominentere rol op de menukaart te geven.

Kleurrijk, gezond, een bron van creativiteit en een praktisch alternatief voor vlees of vis; er zijn genoeg redenen om groenten volop de aandacht te geven. Vroegop-Windig verzorgt deze Horecava een culinaire ontdekkingsreis langs de vele mogelijkheden die groenten iedere horecaondernemer biedt. Naast het uitgebreide aanbod aan reguliere en biologische producten, is ook de op koffiedik gekweekte oesterzwam terug te vinden op de stand. Deze paddenstoel komt voort uit een bijzondere samenwerking tussen GRO Holland, La Place en Vroegop-Windig waarbij koffiedik op innovatieve manier wordt hergebruikt voor de teelt van oesterzwammen. Dit duurzame project is genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2011.

Om het thema compleet te maken, geven twee ware groenten-experts een wervelende demonstratie in de keuken op het MARKT-plein. Op dinsdag 11 en woensdag 12 januari verzorgt De Culinaire Werkplaats (beste groenterestaurant van de Benelux 2010) een bijzondere groente inspiratie. Op donderdag 13 januari maakt Eric van Veluwen, dé biokok van Nederland, zijn opwachting.

Vroegop-Windig is groothandel en importeur in aardappels, groenten en fruit (AGF) en daarnaast ook logistiek dienstverlener in vers. Het familiebedrijf faciliteert foodservice- en retailbedrijven om verse en gezonde voeding te verstrekken aan hun klanten, met respect voor mens, maatschappij en milieu.

Horeca-MARKT
Vroegop-Windig stand: 11.530D7
Voor meer informatie over Vroegop-Windig zie www.vroegop.nl.

Noot voor de redactie,