Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, maandag 10 januari 2011,


- Persbericht -

Ruzie over de dino's

Rode Hoed wetenschapscafé met geoloog en paleontoloog Jan Smit

Wetenschappers zijn het erover eens dat enorme stof- en gaswolken 65 miljoen jaar geleden de oorzaak waren van het uitsterven van de dinosauriërs. Over de aanleiding van deze stof- en gaswolken zijn wetenschappers minder eensgezind. Eén theorie zegt dat een asteroïdeninslag op het schiereiland Yucatan, Mexico, de grote stofwolk veroorzaakte. Andere wetenschappers spreken over vulkaanuitbarstingen in India die grote hoeveelheden stof, as en gas uitspuwden. Hoogleraar sedimentaire geologie aan de Vrije Universiteit Jan Smit geeft op maandag 10 januari 2011 in de Rode Hoed zijn visie op het uitsterven van de dinosauriërs.

Het Wetenschapscafé is een initiatief van de Rode Hoed, i.s.m. prof.dr. G.J.B. van Ommen (CMSB), artsenwebsite Care4Cure en wordt mede mogelijk gemaakt door het Leids Universitair Medisch Centrum, Centre for Society and Genomics, GlaxoSmithKline Netherlands Genomics Initiative, BIOKÉ. Aanvang: 20.00 uur, café open 19.00 uur. Kaarten ¤ 7,50,- en ¤ 6,50,- (CJP/studenten/Stadspas/65+) online via www.rodehoed.nl en aan de kassa. Incl. kopje thee/koffie alleen vóór aanvang. Informatie: www.rodehoed.nl en (020) 638 56 06.

De Rode Hoed is een centrum voor discussie, reflectie en verdieping. Maatschappelijke vraagstukken op het snijvlak van cultuur, economie en politiek worden aan de orde gesteld in onze debatten, lezingen en symposia. De Rode Hoed is gevestigd aan Keizersgracht 102 te Amsterdam. Voor meer informatie kijk op www.rodehoed.nl.


- Einde persbericht -