NCRV

Man bijt hond duikt in de wereld van flatbewoners

Ingezonden door NCRV op 7 januari, 2011 - 11:24 Uitzenddatum:
maandag, 10 januari, 2011 - 18:50
Zender:
Nederland 2

Nederland is een dichtbevolkt land waar we met z'n allen de schaarse vierkante meters moeten delen. Een flat waar veel culturen samen komen is de bekende L-Flat in Zeist. Achter de 728 voordeuren zijn meer dan 40 nationaliteiten te vinden. NCRV's Man bijt hond is vier weken lang te gast in deze flat en neemt een kijkje in de wereld van enkele bewoners.

In de eerste aflevering een kennismaking met Gigi Bewier. Zij woont al ruim tien jaar in de flat en heeft een moeilijke tijd gehad. Haar rechterbeen zit klem in een grote ijzeren beugel om ervoor te zorgen dat het bovenbeen en onderbeen goed aan elkaar vast gaan groeien. Dat zorgt voor het nodige ongemak. Voor Gigi is de flat meer dan alleen een woning, het is haar `thuis'.

Verder de 38-jarige Braziliaanse Herminia di Oliviera. Zij ontmoette de 53-jarige Nederlandse Henk van Barneveld op internet, inmiddels zijn ze getrouwd en wonen ze samen met hun twee hondjes in de flat.

Voor bewoonster Nalini Nadaraja uit Sri Lanka is godsdienst erg belangrijk. Haar geloof is zelfs zo belangrijk dat het haar huwelijk onder druk zet en haar man en vader van hun drie dochters besluit ergens anders te gaan wonen. Zal hij nog terugkomen?

Programma:
Man bijt hond
Foto:
Man bijt hond: De flat
Man bijt hond: De flat
Man bijt hond: De flat
Man bijt hond: De flat
Man bijt hond: De flat
Man bijt hond: De flat
Man bijt hond: De flat
Man bijt hond: de flat
Website:
http://www.manbijthond.nl
Meer informatie:

NCRV Communicatie, Floor Hufner, pers@ncrv.nl, tel: 035-6719399 of www.manbijthond.nl


* ""