Gemeente Maastricht

Informatie Borgharen en Itteren

Informatie voor mensen die wonen of werken in Borgharen en Itteren.

9 januari, 13.00 uur

Alle uitgevaardigde maatregelen, zoals de afsluiting van de toegangswegen naar de dorpen Itteren en Borgharen in de gemeente Maastricht, blijven van kracht.

Bereikbaarheid De verwachting is dat Borgharen en Itteren morgenochtend niet voor normaal verkeer bereikbaar zijn. Dit kan leiden tot lange wachttijden bij de pendeldienst als u morgenochtend naar school of werk wilt. Wij adviseren u daar rekening mee te houden en hiervoor maatregelen te treffen.

Borgharen Borgharen is afgesloten. Mensen die er wonen of werken worden over de ondergelopen weg vervoerd door voertuigen van het Ministerie van Defensie en gemeente Maastricht. In Borgharen zijn de op- en afstapplaatsen van het vervangend vervoer: Bewoners die uit Borgharen willen: Kermisterrein. Bewoners die naar Borgharen willen: Hoek Balijeweg/ Borgharenweg.

De stadsbussen van Veolia naar Bunde en Maastricht stoppen bij de hoek Balijeweg/ Borgharenweg.

De weg tussen Itteren en Borgharen is sinds zondag 12.00 uur volledig afgesloten.Dit betekent dat de voertuigen van het Ministerie van Defensie er niet meer rijden.

Itteren Itteren is sinds zondag 12.00 uur ook afgesloten voor mensen die er wonen of werken. Mensen die er wonen of werken worden over de ondergelopen weg vervoerd door voertuigen van het Ministerie van Defensie en gemeente Maastricht. In Itteren zijn de op- en afstapplaatsen van het vervangend vervoer: Mensen die Itteren uit willen: Brigidastraat (kerk), sportvelden, over de brug bij de afzetting. Mensen die naar Itteren willen: over de brug bij de afzetting, sportvelden, Brigidastraat (kerk).

De stadsbussen van Veolia stoppen bij de brug aan het kanaal, aan de zijde van Meerssenhoven.

Parkeren Borgharen: parkeer uw auto op het terrein van Stadsbeheer (voormalig terrein van stadsbus) aan de Ankerkade 275. Zodat de doorgaande weg vrij is. Heeft u uw auto op dit moment al elders geparkeerd, verplaats hem dan. Itteren: parkeer uw auto NIET voor inritten van bedrijven of op bedrijfsterreinen. Die moeten maandagochtend weer toegankelijk zijn voor bedrijfsvoertuigen. Zorg ook dat de doorgaande weg vrijblijft. Heeft u uw auto op dit moment op zo'n plek staan, verplaats hem dan.

Verlaat u uw woning, volg dan de richtlijnen in de `Hoogwaterbrochure 'Es de Maos oetkump...'. Deze brochure heeft u wellicht in huis. U kunt hem ook hier downloaden .

Hulpposten In samenwerking met de buurtkaders zijn er hulpposten in Itteren en Borgharen ingericht. Mensen kunnen bij de posten terecht voor meer informatie en verzoeken om hulp. De locaties van de posten zijn:

Borgharen: Gemeenschapshuis Haarder Hof, Schoolstraat 8, telefoonnummer (043) 363 20 42. Itteren: Dorpscentrum `De Aw Sjaol', Kapelaanstraat 71, via het coördinatiecentrum telefoonnummer (043) 350 50 25.