VerkeersInformatieDienst

Werkzaamheden aan knooppunten van de A28

10 januari 2011, 13:12
In de avonden en nachten van maandag 10 tot en met donderdag 13 januari werkt Rijkswaterstaat aan de A28 bij knooppunt Rijnsweerd. Daarnaast werkt Rijkswaterstaat bij knooppunt Hoevelaken. De werkzaamheden vinden plaats van 21:00 uur tot 05:00 uur.

Verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met een extra reistijd van ongeveer tien minuten, aldus Rijkswaterstaat. De werkzaamheden zijn een onderdeel van onderhoudswerkzaamheden die Rijkswaterstaat uitvoert op de A28 tussen knooppunt Rijnsweerd en knooppunt Hoevelaken.

Dat betekent dat verkeer vanaf de A27 en A28 met bestemming De Uithof en De Bilt wordt omgeleid via afrit Zeist (nummer 3). Verkeer vanuit het noorden (A27 Almere/Hilversum) richting Amersfoort wordt omgeleid via afrit Veemarkt (nummer 30).

Daarnaast werkt Rijkswaterstaat bij knooppunt Hoevelaken. In de avond en nacht van woensdag 12 januari wordt het verkeer op de A28 richting de A1 naar Amsterdam/Apeldoorn omgeleid via de afrit Nijkerk-Zuid/Vathorst (nummer 8a). Verkeer op de A1 uit de richting Apeldoorn dat naar de A28 richting Zwolle wil, wordt omgeleid via Leusden (nummer 7).

De omleidingsroutes staan ter plaatse aangegeven op gele borden langs de weg. De weersomstandigheden kunnen invloed hebben op de werkzaamheden. Als gevolg hiervan kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.