Ingezonden persbericht


Glasvezel een grote kans voor Brummen en Eerbeek

10-01-2011, Brummen - Glashart gaat samen met initiatiefgroepen "Brummen op glasvezel" en "Eerbeek op glasvezel" onderzoeken of ook Brummen en Eerbeek klaar zijn voor de komst van een glasvezelnetwerk. Het glasvezelnetwerk wordt aangelegd mits er voldoende steun vanuit de inwoners in Brummen en Eerbeek komt.

Begin november heeft de initiatiefgroep "Brummen op Glasvezel" Glashart benaderd. Deze groep enthousiaste inwoners heeft er vertrouwen in dat Brummen en Eerbeek klaar zijn voor het netwerk van de toekomst. Geert van Schouwenburg van de initiatiefgroep zegt enthousiast "Ik wil me juist voor dit initiatief inzetten omdat we constateren dat we in Brummen en Eerbeek ver achter lopen met moderne netwerken die voldoen aan onze wensen"

Wat is er zo bijzonder aan glasvezel?
De aanleg van een 100% glasvezelnetwerk betekent niet alleen toegang tot razendsnel internet, superieure beeldkwaliteit op tv en spotgoedkope beltarieven. Eén van de grootste voordelen van het glasvezelnetwerk is dat er vele vernieuwende maatschappelijke diensten mogelijk worden. Met een glasvezelnetwerk heb je toegang tot een haast oneindige capaciteit, waardoor de ontwikkeling van deze nieuwe diensten via glasvezel ook vele malen sneller kan verlopen. Diensten als zorg op afstand, thuiswerken, interactieve cursussen, beveiliging op afstand en multimediaal onderwijs zijn met glasvezel al binnen handbereik. Wat de toekomst ook brengt, met glasvezel zijn Brummen en Eerbeek er zeker klaar voor!

Feestelijke opening servicepunt
Op 22 januari opent Glashart haar servicepunt bij DutchPC aan de Ambachtstraat 4b te Brummen en in Eerbeek een Glashart Servicewinkel aan de Coldenhovenseweg 6. Dit is tevens de aftrap van het project. Iedere inwoner is vanaf 11.00 uur van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.




Ingezonden persbericht