Ingezonden persbericht


Mijlpaal PinkRoccade Local Government met honderdste aansluiting op Landelijke Voorzieningen in 2010 Gemeente Ouder-Amstel klaar voor de toekomst met CiVision Makelaar Landelijke Voorzieningen

Eindhoven, 10 januari 2011 - De gemeente Ouder-Amstel is de honderdste gemeente die in 2010 door PinkRoccade Local Government is aangesloten op de Landelijke Voorzieningen met CiVision Makelaar Landelijke Voorzieningen (CML).

De overheid bouwt aan een stelsel van eenduidige basisregistraties waaruit alle overheidsorganisaties gegevens met elkaar moeten delen over bijvoorbeeld personen (vanuit de Gemeentelijke Basisadministraties) of adressen en gebouwen (de Basisadministraties Adressen en Gebouwen). Deze basisregistraties zijn nodig om de elektronische dienstverlening aan burgers en bedrijven mogelijk te maken, administratieve lasten te verlagen en fraude te voorkomen.

Met CML kan elke gemeentelijke applicatie vanuit een centraal punt gegevens ontsluiten zonder kennis te hoeven hebben van de herkomst van die gegevens. Die gemeentelijke applicaties hoeven daardoor niet over informatie te beschikken van bijvoorbeeld de verschillende protocollen, autorisaties en formaten van die Landelijke Voorzieningen.

André de Vet, coördinator I&A van de gemeente Ouder-Amstel: "Met de applicatie CiVision Makelaar Landelijke Voorzieningen zijn we in staat om vanuit één punt al het berichtenverkeer naar landelijke basisregistraties te monitoren. Dit geeft gemoedsrust, wetende dat er nog een aantal basisregistraties te gaan is."

De gemeente Ouder-Amstel was de laatste gemeente die in 2010 werd aangesloten. De gemeente Lingewaard was de eerste. "We zijn nu ongeveer een jaar operationeel met CiVision Makelaar Landelijke Voorzieningen. Het gebruik van buitengemeentelijke persoonsgegevens en ook het terugmelden verlopen probleemloos. De volgende stap is dan ook dat de niet-PinkRoccade Local Government-applicaties gebruik gaan maken van CiVision Makelaar Landelijke Voorzieningen", zegt Peter Beezemer, medewerker I&A van de gemeente Lingewaard.

Michiel Uijting, Business Manager bij PinkRoccade Local Government, is enthousiast over de mijlpaal van honderd aangesloten gemeenten. "De invoering van de verschillende basisregistraties legt veel druk op gemeentelijke IT-organisaties. Met CiVision Makelaar Landelijke Voorzieningen nemen wij klanten een flink deel van die zorg uit handen. Door het gebruik van open standaarden voorkomen we dat zware investeringen nodig zijn voor applicaties die al in gebruik zijn. En in deze jaren van bezuinigingen is dat goed nieuws."

Over PinkRoccade Local Government
Al meer dan dertig jaar ondersteunt PinkRoccade Local Government met een uitgebreid portfolio van oplossingen en diensten op het gebied van advies en infrastructuur de lokale overheid bij de uitvoering van haar wettelijke taken en bij de optimalisering van haar bedrijfsvoering. PinkRoccade Local Government vertaalt haar uitgebreide kennis en expertise voortdurend in nieuwe bedrijfssoftwareproducten en diensten. Het zijn innovatieve producten die zich in de praktijk hebben bewezen. Zo biedt PinkRoccade Local Government op basis van haar unieke competenties de lokale overheid de continuïteit, betrouwbaarheid en zekerheid die zij zoekt.




Ingezonden persbericht