Ingezonden persbericht


Persbericht

Wassenaar, 10 januari 2011

Taalinstituut DnA Languages onderwijst zonder studieboeken

Taalinstituut DnA Languages uit Wassenaar is vastbesloten in 2011 van zich te laten horen op het gebied van taaltrainingen. Het instituut zal dit doen op basis van zijn kenmerkende aanpak: individueel maatwerk. DnA Languages biedt trainingen aan in negen talen, van verschillende intensiteit en verschillend niveau zonder standaard studieboeken te gebruiken.

DnA Languages is opgezet door Anneke Siemons en Dorte Kramers. Beiden hebben door hun werk bij gerenommeerde taalinstituten jarenlange ervaring opgedaan in het geven van Nederlandse taaltrainingen in de particuliere en zakelijke branche.

Na een aantal jaar als leidinggevende bij verschillende taalinstituten te hebben gewerkt, voelde Siemons dat het tijd was om voor zichzelf te starten. "Bij mijn vorige werkgever kreeg ik de kans om de taaltrainingen op een geheel eigen, originele en vooral individueel gefocuste manier in te vullen, vaak samen met Dorte. Ik wilde graag zelf iets opzetten, omdat ik eraan toe was een volgende stap te nemen. Toen ik het idee opvatte om een eigen taalinstituut te beginnen, wilde ik dat graag samen met Dorte doen omdat wij elkaar op creatief vlak aanvullen en zeer prettig samenwerken. Het lukt ons ook nu altijd weer om de training in te vullen met originele oefenvormen, ontmoetingen en uitstapjes. En dat alles met optimale aandacht voor de individuele eisen en wensen van de cursist. De standaard lesmethoden laten we nog steeds achterwege."

DnA Languages heeft inmiddels al een indrukwekkende lijst met tevreden cursisten en opdrachtgevers. Medewerkers van bedrijven als Shell, Aegon, Electrolux en KPN hebben cursussen gevolgd bij het instituut, tot hun grote tevredenheid. Siemons heeft zelfs niet nader te noemen binnen- en buitenlandse adel onder haar hoede gehad.

Het taalcentrum is sinds november 2010 geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO), waardoor de cursist geen BTW hoeft te betalen over zijn inschrijfgeld.

Gevraagd naar hun onderscheidende kenmerken vullen Siemons en Kramers elkaar vlekkeloos aan: "Op de eerste plaats ons maatwerk. Iedere cursist is anders, en daarom ook iedere training. Ons motto is taal leren met plezier, om een hoge efficiëntie te waarborgen. Het beklijft beter wanneer de onderwerpen zijn toegespitst op de beleving van de cursist. Standaard lesboeken die andere talencentra massaal gebruiken, zijn wat ons betreft dan ook uit den boze, we werken met origineel en eigen materiaal van of uitgezocht voor de cursist. Verder zoeken we waar mogelijk samen met de cursist dagelijkse situaties op waardoor de lessen niet alleen theoretisch blijven. En ten slotte: onze trainers hebben elk hun eigen specialiteit waardoor we altijd de juiste trainer voor de juiste cursus kunnen inzetten. Ze zijn doordrongen van onze filosofie en doen hun werk met zeer veel plezier."

--------------------------