Ingezonden persbericht


PERSBERICHT: STRATEGISCHE ALLIANTIE PS_TESTWARE - TESTABIL

ps_testware and TestABil (Spanje) in een strategische alliantie

ps_testware en het Spaanse TestAbil hebben vandaag een strategische alliantie aangekondigd. De twee bedrijven zijn gereputeerde specialisten in software testing en bieden onafhankelijke en gespecialiseerde diensten aan die de kwaliteit van software applicaties helpen verbeteren.

Peter Sterck (ps_testware) en Anko Beijleveld (TestABil)

De alliantie met TestAbil laat ps_testware toe om zijn klanten in België, Nederland en Frankrijk complete near- en off-shore software testing diensten aan te bieden. Tegelijk beschouwt ps_testware Spanje als een opkomende markt met een hoog potentieel voor zijn eigen diensten. Door deze alliantie verstevigt ps_testware dan ook zijn internationale marktpositie en opereert het bedrijf voortaan in België, Nederland, Frankrijk en Spanje. Deze alliantie vormt een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van ps_testware, omdat het een verdere versterking betekent van het huidige portfolio dat al sinds 1994 diensten omvat als trainingen, management consultancy, technisch consultancy, managed servcies en staffing. Peter Sterck, voorzitter van de Raad van Bestuur van ps_testware: "Ik ben erg verheugd over onze alliantie met TestAbil. We waren al een tijdje op zoek naar mogelijkheden op de Spaanse markt. De sterke knowhow rond het opzetten van een test factory is een grote troef van TestAbil, maa r het feit dat ze net als ps_testware een onafhankelijke organisatie zijn, was een even belangrijke overweging.Voor onze klanten is het immers belangrijk dat ze kunnen beroep doen op een onafhankelijke partner om de softwarekwaliteit te bereiken die zij nodig hebben." Ook Anko Beijleveld, CEO van TestAbil, is erg trots op de alliantie: "Wij bieden al sinds 2002 gespecialiseerde testdiensten aan in Spanje en hebben ons ondertussen met succes gepositioneerd als een van de topbedrijven op dat gebied. Samen met ps_testware kan TestAbil doorgroeien in Spanje en een breder portfolio aanbieden.

Software ontwikkeling en testing is immers een zodanig complexe materie, dat het gebruik van de juiste vaardigheden belangrijk is om de implementatiekosten te verlagen." Met de recente publicatie van zijn naslagwerk "Advanced Test Management" (*) bewijst ps_testware dat het aan de Europese top staat in de sector van software testing. Alain Bultink, CEO van ps_testware: "Onze internationale standaarden en ons netwerk maken van ons een unieke speler in de wereld van software testing. We zijn een van de weinige firma's die door de International Software Testing Qualifications Board (ISTQB) geaccrediteerd werd om advanced trainingen aan te bieden voor software testers." ps_testware en TestABil hebben klanten in verschillende sectoren: Finance: ING, BNP Parisbas-Fortis, ABN Amro, Isabel, Delta Lloyd Life, Rabobank, MasterCard, ... Telecommunicatie: Telefonica, Belgacom, British Telecom, France Telecom, Tele2, TMobile, ... Industrie en retail: Delhaize, Carrefour, Bombardier, Son y, Total, 3Suisses, Privalia, ... Energie: Electrabel, Elia, Eandis, Nuon, ... Automotive en logistiek: Volvo, Toyota, LeasePlan, TNT, Ficosa, ... Pharmaceutical: GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson, ... Openbare diensten en besturen: De Post, EU, nationale en lokale overheden... ICT: Atos Origin, HP, LogicaCMG, SWIFT, Scytl, Xerox, ...

www.pstestware.com ­ www.testabil.com

(*) Het boek 'Advanced Test Management' (isbn:978-90-9025727-3) is beschikbaar op Amazon.com.

Copyright © 2011 ps_testware