Politie Limburg-Noord

Situatie Hoog Water Noord- en Midden-Limburg onder controle


Datum: 10-01-2011
Tijd bericht: 16:12
Plaats: Limburg-Noord

De situatie met betrekking tot hoog water in Noord- en Midden-Limburg is beheersbaar en onder controle. Er is een aantal gemeenten met zorgpunten en daar worden vanuit de betreffende gemeenten maatregelen op getroffen. De coördinatie in Limburg-Noord is in handen van een regionaal operationeel team. Vanochtend heeft onder leiding van coördinerend burgemeester H. Bruls ook het regionaal beleidsteam de situatie besproken.

De verwachting van de hoge waterstand is dat deze circa 7 tot 10 dagen blijft aanhouden en dus voor overlast blijft zorgen. De waterstand blijft ongeveer 20 centimeter onder het peil van 2003. Tevens ontstaat er op veel plaatsen kwelwater, dat is een normaal verschijnsel bij hoge waterstand. Kwelwater is vaak noodzakelijk als tegendruk voor de stabiliteit van de dijken.

Hinder
Daar waar hulpverleners tijdens hun werkzaamheden rondom de hoge waterstand worden gehinderd door kijklustigen, zal de politie bekeurend optreden. Dat geldt natuurlijk ook voor situaties waarbij gevaar ontstaat voor omwonenden of anderen. De politie zal ook streng optreden tegen het stelen van bevestigingspennen van de geplaatste waterschotten.