Socialistische Partij

Oppositie: Alkmaars college verzaakt informatieplicht


09-01-2011 * ALKMAAR - De Alkmaarse oppositiefracties van OPA en SP gaan een dezer dagen een gesprek aan met burgemeester Piet Bruinooge. Het college verzaakt z'n informatieplicht, zegt SP-fractievoorzitster Mirjam Hamberg.

Volgens Hamberg worden de oppositiefracties stelselmatig te laat of helemaal niet geïnformeerd over zaken waarvan de collegepartijen PvdA, VVD, D66, CDA en GroenLinks wel op de hoogte zijn gebracht.

Hamberg geeft wat recente voorbeelden.

,,Dat de tijdelijke huisvesting van De Vest niet doorgaat wisten de oppositiepartijen al een week voordat het officieel naar buiten werd gebracht.''

,, Al weken geleden hebben we het college gevraagd om de brief aan de omwonenden rond het voormalige DFS-terrein aan ons te geven. Uiteindelijk ben ik zelf naar de betrokken bewoners toe gegaan. Van een van hen heb ik die brief gewoon gekregen. Ik kan er echt niet uit opmaken wat hier nu zo geheim aan zou moeten zijn. Maar veel meer stoort ons de gang van zaken. Het is te gek voor woorden dat wij persoonlijk naar de mensen toe moeten om informatie te krijgen die de collegepartijen gewoon rechtstreeks van het college hebben ontvangen.''

Victor Kloos: ,,We constateren dat wij als oppositiefracties veel meer moeite moeten doen om informatie te krijgen dan in voorgaande periodes. Hoe dat komt weet ik eerlijk gezegd niet. Het zou goed als we daarover eens een goed gesprek met de burgemeester.

mirjamberg@hotmail.com