Politie Drenthe

Dinsdag 11 januari 2011

Provincie Drenthe, 11-01-2011

Rijbewijzen ingevorderd wegens te hard rijden

BUNNE - De politie heeft maandagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 31-jarige vrouw uit Assen. De vrouw reed op de N386 bij Bunne werd de vrouw 'gelaserd'. Ze reed 130 km/uur na correctie. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

COEVORDEN - Agenten hebben maandagmorgen het rijbewijs ingevorderd van een 41-jarige man uit Slagharen. De man reed op de N34 bij Coevorden met een snelheid van 160 km/uur. Na correctie is dat 155 km/uur. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Politie controleert op fietsverlichting

ASSEN - De politie heeft maandagmorgen gecontroleerd op fietsverlichting aan de Witterzomer in Assen. Veertien fietsers zijn bekeurd wegens het fietsen zonder licht.

Snorfietser bekeurd

EMMEN - De politie heeft maandagmorgen een 47-jarige man uit Slagharen aangehouden aan de Ermerweg in Emmen. De snorfietser reed zonder verplichte kentekenplaat en bovendien bleek de snorfiets niets verzekerd te zijn. Het voertuig is inbeslaggenomen. Tegen de bestuurder is verbaal opgemaakt.

Getuigen van inbraak gezocht

KLAZIENAVEEN - Tussen vrijdag 7 en maandag 10 januari is ingebroken in drie schaftwagens van een bedrijf aan de Zwet en de Kwakel. Er is onder meer gereedschap weggenomen. Doordat de deuren zijn geforceerd om binnen te komen, is voor honderden euro's schade ontstaan. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Man aangehouden op verdenking van inbraak

HOOGEVEEN Agenten hebben in de nacht van maandag op donderdag een 49-jargie man uit Barger Compascuum aangehouden op het Stationsplein in Hoogeveen. Hij wordt verdacht van inbraak in de kiosk bij het station en inbraak in een aantal autos die geparkeerd stonden bij het station. De verdachte kon op basis van getuigenverklaringen worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Aanhouding wegens bedreiging

HOOGEVEEN De politie heeft maandagmiddag een 42-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op verdenking van bedreiging. Hij zou een 21-jarige jongen uit Rotterdam hebben bedreigd in een woning aan de Ebbingestraat. De oorzaak ligt in de relationele sfeer. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed

EMMEN Agenten hebben in de nacht van maandag op dinsdag een 26-jarige man uit Emmen aangehouden op de Dordestraat wegens het rijden onder invloed. Op het bureau blies de bestuurder 420 ugl.

Politie zoekt getuigen van voorval in verkeer

HOOGEVEEN De politie zoekt getuigen van een incident dat zich maandagmiddag rond 14.00 uur heeft afgespeeld in de omgeving van Hoogeveen. Agenten hebben rond 14.15 uur een 66-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op de Johannes Postweg te Geesbrug bij Hoogeveen.

Een agent die in een onopvallende grijze Volkswagen Golf reed, zag de 66-jarige bestuurder van een zwarte Volkswagen Golf rijden op de Riegshoogtendijk bij Hollandscheveld. De man viel op door zijn rijgedrag. Hij reed daar met hoge snelheid en haalde meerdere malen in. De agent besloot de bestuurder staande te houden en hem te controleren.

De bestuurder negeerdere meerdere stoptekens. De man uit Hoogeveen ging er met hoge snelheid vandoor. Tijdens de achtervolging, die plaatsvond op de A37 vanuit Hoogeveen in de richting van de afslag Geesbrug/Nieuwlande, moest de agent tijdens het inhalen van een vrachtwagen, sterk afremmen. Dit was om een aanrijding met de zwarte Volkswagen Golf te voorkomen. De bestuurder van de zwarte Volkswagen Golf haalde even later over de vluchtstrook een andere vrachtwagen in en nam de afslag Geesbrug - Nieuwlande. De bestuurders van beide vrachtwagens zijn onbekend gebleven. In de richting van Geesbrug kon de verdachte worden aangehouden.

De politie vraagt getuigen van dit voorval, de vrachtwagenchauffeurs in het bijzonder, zich te melden. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.