Politie Gelderland-Zuid

Aanhouding na achtervolging gestolen auto

Nijmegen, 11-01-2011 o Agenten hebben maandagavond op de Prof. Schrijnenstraat een 16-jarige Nijmegenaar aangehouden. Hij wordt verdachte van betrokkenheid bij de diefstal van een auto.

Een motoragent zag dat een automobilist op de Groesbeekseweg geen voorrang verleende aan een fietser en besloot deze automobilist op de Waldeck Pyrmontsingel een stopteken te geven. Daarop stopte de verdachte niet maar gaf vol gas en ging er met hoge snelheid vandoor de Prins Bernardstraat op. Via de meldkamer werd al snel duidelijk dat het een gestolen auto betrof die op 8 januari was weggenomen vanaf de Krayenhofflaan. Omwille van de verkeersveiligheid moest de motoragent de achtervolging staken.
Even later zagen agenten de auto rijden op de Heyendaalseweg. Daar werd opnieuw de achtervolging ingezet. Via de Prof. Bellefroidstraat reed de auto met hoge snelheid de Prof. Molkenboerstraat in. Uiteindelijk reed de bestuurder op de Prof Schrijnenstraat tegen een muurtje. De bestuurder en de bijrijder gingen er lopend vandoor. De 16-jarige verdachte, die achterin zat, kon worden aangehouden.

De jongen is ingesloten.
De politie is nog op zoek naar de beide andere verdachten. (03)

Laatst gewijzigd 11-01-2011 10:54 | © Regio Gelderland-Zuid |