Gemeente Maasgouw


Schuldhulpverlening in een nieuw jasje

Mensen die hun problematische schulden niet meer opgelost krijgen konden tot nu toe hiervoor ondersteuning vragen bij de gemeente of de Kredietbank Limburg.

Ook na 1 januari 2011 is de gemeente verantwoordelijk voor het aanbieden van schuldhulpverlening aan burgers met problematische schulden. Alleen wordt daarbij niet meer de hulp ingeroepen van de Kredietbank Limburg maar van PLANgroep. De gemeente heeft met Plangroep een contract afgesloten voor minimaal twee jaar. Wat merkt u als burger hiervan? U hoeft niet meer naar Roermond voor de noodzakelijke begeleiding bij uw schuldhulpverleningstraject. De medewerkers van PLANgroep opereren vanuit het Publiekscentrum aan de Markt 36 in Maasbracht.

Een schuldhulpverleningstraject kent allerlei mogelijkheden om de financiële problemen op te lossen: er kan bemiddeld worden tussen u en de schuldeisers, er kan gezocht worden naar een sanering van de schulden of de verstrekking van een krediet voor het oplossen van de schulden. En als dat allemaal niet meer lukt, kan de rechter gevraagd worden om een wettelijke regeling (WSNP). Wanneer u zelf geen oplossing meer ziet voor uw financiële problemen dan kunt u hiervoor terecht bij PLANgroep en het team Sociale Zaken in het Publiekscentrum van de gemeente in Maasbracht. Uw leeftijd of inkomen spelen daarbij geen rol.

Laat het niet te ver komen, zoek een oplossing voor uw financiële problemen!

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00