Gemeente Dalfsen

Nog drie duurzame voorbeeldwoningen gezocht!

11-01-2011

Dalfsen wil duurzaam worden.


Dalfsen wil duurzaam worden. Daarom heeft de gemeente Dalfsen de ambitie om alle woningen binnen de gemeentegrenzen minimaal op energielabel B te krijgen. Eind 2010 heeft de gemeente aangegeven op zoek te zijn naar duurzame voorbeeldwoningen met label B of A.

Inmiddels zijn 7 woningen geselecteerd als duurzame voorbeeldwoning. Deze woningen zijn, op een na, allen voor 1995 gebouwd en hebben door toepassing van energiebesparende en energieopwekkende maatregelen een label B of A gekregen. Deelnemers aan het project stellen hun woning in 2011 en 2012 in totaal 5 keer open voor publiek, zodat deze met eigen ogen kunnen aanschouwen welke technieken in de woning zijn toegepast. De eerste open dag zal op 26 maart 2011 zijn.

De bewoner ontvangt voor het openstellen van zijn of haar woning een vergoeding van EUR 200,- per keer. Tevens ontvangt de bewoner bij deelname aan alle 5 de Open Dagen een extra stimuleringsvergoeding in de vorm van een kleine PV-installatie die eenvoudig zelf kan worden geïnstalleerd.

De gemeente Dalfsen zoekt nog 3 duurzame voorbeeldwoningen met label B of A die net dat beetje extra hebben. De gemeente is specifiek nog op zoek naar woningen in de kern van Nieuwleusen, Oudleusen en de regio Lemelerveld. U kunt zich aanmelden bij het Energieloket of op www.duurzaamthuisdalfsen.nl.