Gemeente Ede

dinsdag, 11 januari 2011

Buitensportaccommodaties in goede staat

info@ede.nl

De Edese buitensportaccommodaties liggen er goed bij. De bouwkundige staat is goed en het onderhoud is adequaat. Dit blijkt uit het `Schouwrapport Buitensportaccommodaties 2010`.

De gemeente Ede heeft het beheer en onderhoud van de buitensportaccommodaties al in 1998 geprivatiseerd. Sinds die tijd voeren de verenigingen zelf het onderhoud uit. Geconstateerd is dat het onderhoud niveau en de kwaliteit van de accommodaties, gelet op de ouderdom, redelijk tot goed te noemen is. De sportcomplexen worden met inzet van vrijwilligers goed onderhouden. Dit blijkt mede uit de bij de verenigingen toegenomen activiteiten van leden en vrijwilligers die ook daadwerkelijk willen meewerken aan kwaliteitsverbetering van de sportterreinen. De geïnvesteerde kwaliteitsimpuls, kunstgras, heeft hier zeker aan bij gedragen.

Geconstateerde knelpunten zijn met name het onderhoudsniveau van verenigingen die nog in afwachting zijn van een mogelijke verplaatsing of vernieuwing van de accommodatie als gevolg van uitbreiding en snelle veroudering. Vooralsnog zijn er geen grote knelpunten geconstateerd.