Gemeente Alphen aan den Rijn

Michel du Chatinier dineert met Alphense ouderen

Wethouder Michel du Chatinier dineert met Alphense ouderen

Vrijwilligersorganisatie Participe organiseerde vandaag, dinsdag 11 januari, een diner voor eenzame senioren. Door de weersomstandigheden kon het oorspronkelijke kerstdiner op 22 december niet doorgaan. Het diner is gesubsidieerd door het Nationaal Ouderenfonds en Gemeente Alphen aan den Rijn.

Een groep van 90 senioren uit Alphen aan den Rijn is vandaag door vrijwilligers opgehaald en met busjes naar hotel AviFauna gebracht. Wethouder Michel du Chatinier heette de ouderen van harte welkom en nodigde hen uit aan tafel voor het diner. Ze genoten met zijn allen van het diner, met sfeervolle muziek op de achtergrond.

Sneeuw en gladheid
Er wordt jaarlijks een kerstdiner georganiseerd voor eenzame ouderen, die de kerstdagen noodgedwongen alleen doorbrengen. Door de sneeuw en de gladheid was het onverantwoord om het kerstdiner op 22 december door te laten gaan. Het goede initiatief is vandaag voortgezet.

Ouderen die in aanmerking kwamen voor het diner, zijn uitgenodigd door Participe, de Ouderenbonden en het Gilde. In totaal konden 90 ouderen deelnemen aan het diner. In Alphen aan den Rijn is het kerstdiner voor senioren dit jaar voor de 8e maal georganiseerd.

Maatschappelijke stage
De bediening in het restaurant werd onder andere verzorgd door leerlingen van middelbare scholen, die op deze manier hun maatschappelijke stage invulden. Drie medewerkers van het Rode Kruis waren erbij aanwezig ter assistentie.

Ouderenfonds
Landelijk zijn maar liefst 200.000 ouderen noodgedwongen alleen met Kerst. Het Ouderenfonds wil zoveel mogelijk van hen verrassen met een geheel verzorgde avond en tracht hiermee iets van de eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan.

Wethouder Michel du Chatinier voor Avifauna met Alphense senioren

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn