KRO

KRO Puberruil Z@pp: Schaapsherderzoon Harm ruilt met de half Surinaamse Mischa

Uitzenddatum: 12/01/2011

Knappe drukbol Mischa uit Alphen aan den Rijn ruilt met de rustige Harm, die op het platteland woont in Berkel & Rodenrijs. In KRO Puberruil Z@PP ruilen kids van 11 en 12 jaar voor een paar dagen van leven. Ze stappen in de wereld van een leeftijdsgenootje, komen terecht in een nieuw gezin en nemen de hobby's en vriendjes van de ander over. Puberruil Z@PP wordt gepresenteerd door Ajouad El Miloudi.

12-jarige Mischa heeft een Surinaamse moeder en Nederlandse vader. Hij woont in Alphen aan den Rijn, samen met zijn ouders, broertje en hond. Het is een drukke maar gezellige boel in huis, mooi ingericht door zijn moeder die styliste is. Mischa is heel sportief en doet met zijn vele vrienden aan voetballen, jiu-jitsu en hockeyen. Voor de nodige rust gaat hij regelmatig met zijn moeder naar yoga en voor een dosis drama leeft hij zich uit bij de toneelles. Mischa vindt uiterlijk belangrijk. Hij draagt voornamelijk merkkleding en ontwerpt ook zelf, wel zo handig als je later de rode loper op moet. Mischa ziet zichzelf wel als de nieuwe Tom Cruise en kan niet wachten om als actieheld op het witte doek te verschijnen.

Harm heeft het prima naar zijn zin tussen het groen en de dieren. Hij woont in Berkel en Rodenrijs, een dorpje vlakbij Rotterdam. Harm woont samen met zijn ouders, twee zusjes en zeven honden. Vader Martin is schaapsherder en stuurt schaapskuddes aan. Harm moet hem vaak helpen, ook 's ochtends vroeg. Maar als het aan hem ligt, kruipt hij achter zijn mengpanelen om muziek de ether in te slingeren. Harm heeft namelijk zijn eigen radiozender. Samen met een vriend is hij helemaal in de ban van de radio, hij wil niets liever dan later als technicus of sportpresentator, bij een groot radiostation werken.

Zal Mischa nog steeds het hoogste woord hebben als hij achter de mengpanelen van de regionale radiozender wordt gezet? Is hij onder de indruk van het schapen hoeden? Hoe doet Harm het als een ware Tom Cruise? En voelt hij zich op zijn gemak tijdens de yoga?

KRO Puberruil Z@pp, aflevering 2, woensdag 12 januari om 16.50 uur op Z@pp/Ned. 3