VVV Groningen



2010-12-22 - Groningen is van 12 tot en met 15 januari het decor van een van de meest populaire popfestivals van het land: Eurosonic Noorderslag. Voor het eerst in de geschiedenis heeft het festival in de binnenstad ook een gratis onderdeel, Eurosonic Air.

Het startsein van het festival wordt gegeven met Eurosonic, dat op donderdag en vrijdag plaatsvindt. Jaarlijks staat een ander Europees land centraal tijdens Eurosonic, maar omdat het nu om de 25ste editie van het festival gaat, zal voor deze keer de focus op Nederland zelf liggen. Dat betekent niet dat de line-up niet zeer internationaal georiënteerd zal zijn. Tussen de eerste bevestigde namen zitten namelijk acts uit onder meer Oostenrijk, Finland, Portugal, IJsland en Bulgarije.

Zaterdag is het tijd voor Noorderslag, dat zich zowel in de Oosterpoort als de binnenstad van Groningen afspeelt. Tijdens dit festival voor Nederlands talent wordt ook de Popprijs uitgereikt.

De kaarten voor het festival waren dit jaar binnen een kwartier uitverkocht, een absoluut record. Toch is er ook nog goed nieuws voor diegenen die geen kaartje hebben kunnen bemachtigen: onder de noemer `Eurosonic Air' vinden er zowel donderdag- als vrijdagavond gratis te bezoeken optredens plaats op een podium op de Grote Markt. Het podium is een jubileumcadeautje aan de stad omdat het festival dit jaar 25 jaar bestaat. Er zullen alleen Nederlandse artiesten optreden, waaronder Waylon. De rest van het programma wordt komende tijd bekend gemaakt.

www.eurosonic-noorderslag.nl